'Elimiz daha güçlü' deyip rest çekti! Türkiye'den ABD'ye can alıcı soru

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ülke TV'de yayımlanan "Uluslararası Gündem" programında Haber7 yazarı Taha Dağlı'nın sorularını cevapladı. Kurtulmuş programda gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2020 17:23 GÜNCELLEME 07.05.2020 21:43 SİYASET
'Elimiz daha güçlü' deyip rest çekti! Türkiye'den ABD'ye can alıcı soru
'Elimiz daha güçlü' deyip rest çekti! Türkiye'den ABD'ye can alıcı soru

Kurtulmuş canlı yayında yaptığı açıklamalarda, "Şimdi Türkiye'nin eli daha güçlü. Cumhurbaşkanımızın dünya beşten büyüktür çıkışı, İsrail'e adalet dersi vermesi... Bu dünyanın demir yumruğa sahiplerin yönetemeyeceği kadar büyük bir yer olduğunu göstereceğiz." dedi. 

Kurtulmuş son olarakta ABD'ye tokat gibi bir gönderme yaparak, "Türkiye'nin burnunun dibindeki terör örgütlerine binlerce tır silah sevkiyatı gönderenler niye New York'taki hastanelere yardım gönderemez?" ifadelerini kullandı. 

Son dakika haberi... Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 


Her birimiz üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Ümit ediyoruz bayramı çifte bayram olarak kutlamak nasip olur. Cumhuryetimizin 100. yılını bu şartlar içerisinde sembolik şekilde kutlayacağız. Osmanlı'nın külleri üzerinden büyük bir Cumhuriyet kuruluşunun 100. yılı kutlu olsun. 

Bu Ramazan'da her birimiz kendi evimizi bir mescit haline getireceğiz. Ramazan'ın ülkemize milletimizi bütün İslam dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.  

CHP'YE TEPKİ: İŞLERİ GÜÇLERİ ERDOĞAN'I HEDEF ALMAK

Böyle bir ortak bir düşmana karşı mücadele ederken politik tartışmalar yapmayı doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Milli seferberlik ruhuyla mücadele etmek zorunda olduğumuzu söylemek istiyorum. Türkiye'de bir grup maalesef bu konular üzerinden hükümete Erdoğan'a bir şekilde laf edelim şeklinde düşünüyor. İşleri güçleri Erdoğan'ı hedef almak. Daha çok vefat eden olmuyor diye üzülenler bile var.

CHP'li belediyeler AK Partili belediyelerde olduğu gibi kendi özel teklifleri neyse bunları gündeme getirip ve bunların olması için gayret sarfederbililer. Bu ortak meseleye karşı CHP'liler beklenen devlet adamlığı tavrını maalesef ortaya koymuyorlar. 

Bunun dışında Adana'da ortaya çıkan büyük bir garabet var. "Bir hastane kurduk bize mani oluyorsunuz" diyorlar Allah aşkına söylediklerinizin makul bir tarafı olsun. Kusura bakmayın Başakşehir Hastanesi'nin yolunu yapmakla mükellef olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tavrı gerçekten doğru bir şey değil. Biz seleniyoruz gelin elinizi taşın altına koyun. Gelin pandemi kurullarında görüşleriniz ve çabalarınızı ortaya koyun. 

EKONOMİK DURUM

Evet zor bir döneme giriyoruz ama Türkiye'nin çok şükür vaktinde aldığı tedbirlerle buradan en az zarar alarak çıkacağını ümit ediyorum. Vahşi kapitalist sistemin olduğu ülkelerde durumlar çok zor. ABD'de işsizlik 30 milyon rakamında. 

TÜRKİYE'NİN YARDIMLARI

(CNN International'ın Türkiye'yi öven haberi) Biz bu yardımları yaparken Batı ülkeleri ile aramız iyi olsun diye bu yardımları yapmadık. Zorda olan yardıma muhtaç olan bizim için insandır. Birçok Avrupa ülkesine, Afrika ve Balkan ülkelerine yardım ettik. Bu bir insanlık sınavıdır. Türkiye'de bu anlamda söylediklerini boşa söylemediğini ortaya koydu. Biz yardımları insan oldukları için çok seri bir şekilde yaptık. Biz insani yardımlar meselesini bizden talebi olanlara yönlendirmeye çalışacağız. 

DÜNYAYA NET MESAJ: HERKESE BUNU GÖSTERECEĞİZ

Şimdiden çok net olan bir şey var bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Dünyada bugün insanlığın temel sorunları olarak ne var diye düşünseniz bunların hepsinde uluslararası bir kurum var. DSÖ ne işe yarıyor, Avrupa Birliği ne işe yarıyor, NATO ne işe yarıyor. BM Güvenlik Konseyi var bunlar ne işe yarıyor. 

İkinci Dünya Savaşı sonrası şekillenmiş kurumlar. Güçlü olan haklıdır ve dünyayı onlar yönecetecek düşüncesine hakimler. Dolayısıyla bütün bu kurum ve kuruluşlar çökmüş ve değersiz hale gelmiştir. Şimdi Türkiye'nin eli daha güçlü. Cumhurbaşkanımızın dünya beşten büyüktür çıkışı, İsrail'e adalet dersi vermesi... Bu dünyanın demir yumruğa sahiplerin yönetemeyeceği kadar büyük bir yer olduğunu göstereceğiz.

ABD'YE CAN ALICI SORU

Yıkılmaz sandığımız gerçeklerin aslında sanal gerçekler olduğunu açıkca gördük. Türkiye'nin burnunun dibindeki terör örgütlerine binlerce tır silah sevkiyatı gönderenler niye New York'taki hastanelere yardım gönderemez? İnsanlar bunları sorguluyorlar. Dünya sisteminin zaaflarını ortaya koyan tavrımızla bir adım öndeyiz. Yeni ve adil bir dünya nasıl kurulur bütün insalıkla bunları tartışacağız.  

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • xxlxx 3 yıl önce Şikayet Et
    İşleri güçleri Erdoğan'ı hedef almak değil, Bağımsız, Güçlü Türkiye'yi hedef almak.
    Cevapla
  • Yusuf Kara Hatay 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam olmalı doğru ya doğru yanlış a yanlış diyen,..!
    Cevapla
  • Çavuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Al size silah, Biribirinizi öldürün Kimden ölürse ölsün ABD fark etmez fakat unuttukları bir şey var İlahi adalet, nerede duracağı belli olmayan kovit 19 faturasını ödeme zamanı her kes yaptığından sorumlu, O masum insanların ahı çıkacak.
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    insanlik sinavi diyorsunuz, yarin abd yine tirlar dolusu silah pkk ya yolladiginda bu millete bunu nasil izah edeceksiniz onu merak ediyorum.
    Cevapla
  • Aksaçlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz Ege okyanuslarda balıklara yem terkedilen göçmenlerin hesabını ABD AB veriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR