Şentop'tan 'TBMM neden toplanmıyor' sorusuna cevap

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Acil, önemli bir gündem maddesi gören 120 milletvekili Meclisi toplantıya çağırabilirdi. Bize böyle bir toplantı talebi gelmedi." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2020 15:18 GÜNCELLEME 24.05.2020 15:18 SİYASET
Şentop'tan 'TBMM neden toplanmıyor' sorusuna cevap
Şentop'tan 'TBMM neden toplanmıyor' sorusuna cevap

Şentop, Kanal24 televizyonunda yayınlanan söyleşide, "Meclis neden toplanmıyor." eleştirilerine yanıt verdi.

 

Meclis Başkanı'nın, Meclisin çalışmalarını tatil etme ya da çalışmalarına ara verme yetkisi olmadığını söyleyen Şentop, "İçtüzüğü bildiklerini de zannediyorum ama buna rağmen 'Meclis Başkanı, Meclis niye çalışmıyor?' diye sormalarını tuhaf karşılıyorum." dedi.

Bazı siyasi parti gruplarının kendilerine göre önemli gördüğü gündem maddesini diğer parti gruplarının önemli görmeyebileceğini dile getiren Şentop, "Gerçekten çok önemli, acil bir şey varsa o zaman 15 Nisan'da Meclisin çalışmasına itiraz ederlerdi ve ara verme kararı çıkmayabilirdi." diye konuştu.

 

TBMM İçtüzüğüne göre Meclisin, 5-14 Mayıs arasında ara verme döneminde olduğuna ve bu dönemde Meclisin olağanüstü olarak toplantıya çağrılma imkanı bulunduğuna değinen Şentop, "Acil, önemli bir gündem maddesi gören 120 milletvekili Meclisi toplantıya çağırabilirdi. Bize böyle bir toplantı talebi de gelmedi. Bütün bunlar ortadayken 'Meclis niye toplanmıyor, toplanmalıdır.' Bunun sohbeti yapılabilir. Ama bundan Meclis Başkanı'nı suçlayacak şey çıkarmalarını da hayretle izliyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet Memlekette sorun bulamadığı zaman kendi kendine olmayan saçma sapan sorun üreterek bilgi kirliliğinden başka bir şey yapmıyorlar.Muhalefet taş devrini yaşıyor.Gericilik yapıyorlar.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    hayatlarında meclis başkanlığımı görmüşlerki bilsinler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR