İBB önce Karadeniz'i zehirledi sonra Beykoz Belediyesini suçladı: İşte Riva Deresi gerçeği!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Riva Deresi projesinde Beykoz Belediyesi'nin adının geçmesini "bölücülük" olarak nitelendirmişti. Beykoz Meclisi üyesi olayın perde arkasını anlattı. Kendilerinin İBB'ye çalışmaları başlatmak için çağrı yaptıklarını ancak karşılık bulmadıklarını hatırlatan Sadullah Kabahasanoğlu, İSKİ'nin Karadeniz'e zehir döktüğünü belirtti. Dere projesini Bakanlık ve Beykoz Belediyesi tamamlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2020 15:38 GÜNCELLEME 07.06.2020 16:08 SİYASET
İBB önce Karadeniz'i zehirledi sonra Beykoz Belediyesini suçladı: İşte Riva Deresi gerçeği!
İBB önce Karadeniz'i zehirledi sonra Beykoz Belediyesini suçladı: İşte Riva Deresi gerçeği!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Riva Projesi'nde Beykoz Beledeyisi'nin yer almasını bölücülük olarak tanımlayarak tepki çekmişti. İstanbul Büyükşehir ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Sadullah Kabahasanoğlu, Riva Deresi ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Kabahasanoğlu, dere ile ilgili gerçekleri özetledi. Kabahasanoğlu'nun verdiği bilgiler şöyle:

 

 

YETKİ BEYKOZ BELEDİYESİ'NE DEVREDİLDİ

Riva Deresi'nin taşkınlarla mücadele, çevresinin güzelleştirilmesi ve ıslah çalışmaları DSİ, Riva Deresi'ne akan atıksuların toplanması, arıtılması ve yönetimi İSKİ ve İBB, Dere çevresindeki ilgili faaliyetlerin denetimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uhdesinde. 

 

 

DSİ ile Beykoz Belediyesi arasında protokol imzalanarak, Riva Deresi ile ilgili proje yapma yetkisi Beykoz Belediyesi'ne devredildi. Proje çalışmaları devam ediyor.

Beykoz Belediyesi, projenin başlaması için öncelikle dereye akan atıksuların kontrol altına alınması gerektiğini ve son 2 aydır derenin aşırı kirlenmesinden dolayı İBB'ye 'çalışmalara başlayalım' çağrısı yaptı. 

Ancak İBB, "sorumluluğumuz yok" anlamında açıklama yaptı. 

Beykoz Belediyesi'nin 'çalışmalara başlayalım' çağrısı ve İBB'nin yanıtı.

İSKİ'nin işlettiği Paşaköy ve Koçullu Atıksu Arıtma Tesislerinden atıksuların bypass hattı üzerinden dereye akıtıldığı tespit edildi. Bunun üzerine başlatılan denetimlerin sonucunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İSKİ'ye toplamda 700 bin liranın üzerinde idari yaptırım uyguladı. 

Karadeniz'e akıtılan zehir suyun rengini de değiştirmişti.

Bütün bu gelişmeler sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 1994'te Haliç'in tamamen temizlendiği gibi Bakanlık ile Beykoz Belediyesi'nin ortak çalışmasıyla Riva'da da gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı. 

Riva Deresini gezen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projede Beykoz Belediyesi'nin adının anılmasını "bölücülük" şeklinde nitelendirdi. Ancak belediyenin isminin anılması DSİ ile yapılan protokol gereği oldu. 

"İŞ BİLMEZLİĞİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR"

Tüm bu bilgileri veren Kabahasanoğlu, İBB Başkanı İmamoğlu'na da sert tepki gösterdi. Kabahasanoğlu, "İBB Başkanı iş bilmezliğini ve eksikliğini örtmeye çalışmış, maksadını aşmıştır" ifadelerini kullandı. 

Kabahasanoğlu ayrıca, "11 yıl hiçbir şey yapılmadı" diyen İmamoğlu'nun kendini inkar ettiğini vurgulayarak, Riva Deresi üzerinde iki tane atıksu arıtma tesisinin İBB'ye teslim edildiğini ve İmamoğlu'nun Paşaköy'deki tesis için hazırlanan özel çalışmadan övgüyle bahsettiğini hatırlattı. 

"KİMSE İMAMOĞLU'NA 'NEDEN YAPMADIN' DİYE SORMUYOR"

Kabahasanoğlu daha sonra şu ifadeleri kullandı: 

"İBB Başkanı '11 yılda yapmadıklarını 11 ayda benden istiyorlar' diyerek insanları aldatmaya çalışmıştır. Çünkü hiç kimse Ekrem İmamoğlu'na 'neden yapmadın?' diye sormamaktadır. 'Neden İSKİ atıksuları dereye akıtıyor?' diye sorulmakta, Ve 'gel gereğini yapalım' denilmektedir.

İlk icraatı 'Temel Atmama Töreni' olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Riva Deresi ilk gündeme geldiği günden bugüne süreci yönetemediğinin faturasını sorumluluktan kaçarak ve sürekli başkalarını suçlayarak ödemeyeceğini zannediyor. Milletimiz her şeyi hakkıyla görüyor.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ne gerekiyorsa yapılacak. Riva Deresi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Beykoz Belediyemizin ortak çalışmasıyla hak ettiği noktaya gelecektir."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    ak parti belediyeleri ibb nin yapmasi gereken ama yapmadiklarini siz de yapmayin istanbul lu kimi secti kimin vazifesiyse o yapsin siz yapin o ustune konsun bu gemi boyle yurumez hastane yolunu yapmiyor halic i batakliga ceviriyor riva deresi ayni bataklik birakin sizde yapmayin istanbul lu ekrem i secti yapabiliyorsa yapsin yapamiyorsa birakin kokan koksun boylece belediyecilik nasil yapilirmis belki istanbul lu anlar isi ehline verir.
    Cevapla
  • Karagöz 3 yıl önce Şikayet Et
    isi bilmiyorsan ehline birak .Yazik yazik yazik.Güzel istanbula.
    Cevapla
  • önder05 3 yıl önce Şikayet Et
    İkiyüzlülük başka bir şey değil. İnananlar için ALLAH var. Ne diyelim oy veren kardeşler düşünsün.
    Cevapla
  • Hssa 3 yıl önce Şikayet Et
    Lanet olsun senin yapacağın belediyeciliğe eko Ekrem.Daha cadde kenarlarındaki peyzaj işlerini beceremiyorum.Ben özellikle bu peyzaj alanlarini dikkat ediyorum,tamamen bakımsız ve iflas durumuna doğru gidiyor.öncesen lüks bir otel bahçesi gorunumunde olan yerler de yeller esmeye başladı.Bakalim daha neler olacak?...
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekremin başkanlığındaki chdp ip li İstanbul büyükşehir yönetimi beceriksiz ve çapsız bir yönetim olarak İstanbul halkı tarafından lanetlenmeye başlamıştır. Taş üstüne taş koyamayan yönetim,sürekli sağa sola çamur atarak ve reklamla bu işin yürümeyeceğini göreMiyor. Dört sene sonra çapsız ekrem olarak tarihe geçecek REZİL olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR