Meclis'e koronavirüs arası

Meclis’te koronavirüs vakalarının artması ve muhalefet milletvekillerinin endişelerini iktidara aktarmasının ardından çalışmalara 30 Haziran’a kadar ara verildi. Genel Kurul salonu, katlar ve odalar dezenfekte edilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2020 15:21 GÜNCELLEME 26.06.2020 15:21 SİYASET
Meclis'e koronavirüs arası
Meclis'e koronavirüs arası

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği vaka sayısının 19’a yükselmesinin ardından, önceki gün pandemi timi kurulmasından lokantaların kapatılmasına kadar bir dizi tedbir kararını hayata geçirdi. Muhalefet milletvekilleri, koronavirüs vakası artışı nedeniyle alınan çalışma takvimi kararı ile ilgili endişelerini aktardılar. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş şunları kaydetti: 

 

“Şu anda Meclis önemli bir tehdit altında. Burada ciddi bir sıkıntı var. Eğer burada milletvekillerimizin büyük bir bölümü virüs korkusuyla sıkıntı yaşayacaksa buna bir çare bulunması lazım. Riskli bir ortamda çalışıyoruz.”

DEĞERSE ÖLELİM

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da AK Parti’nin Meclis’in çalışmasıyla ilgili önergesini şöyle eleştirdi:

“Üzerinde mutabık kaldığımız konuları 7 Temmuz’a kadar bitirelim, tartışmalı, münakaşaya muhtaç konuları ekim ayına bırakalım. Bunu yaparsanız hiç kimseyi COVID virüsüne maruz bırakmadan bu Meclis güzel bir iş yapmış olur. Yani burada yaptığımız iş hakikaten değerse ölelim.”

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise eleştirilere “Biz buradayız, bir yere gitmiyoruz. Bunlardan da korkmuyoruz, hastalıktan da korkmuyoruz aslında ama sonuçta biz bunu, kendimizi koruyarak yapmak istiyoruz. Hepimizin sağlığı kıymetli. Bu çerçeve içerisinde bir programlama yaparak meseleyi tamamlayalım” karşılığını verdi.

YENİ TAKVİM 02.00’DE

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, partilerin grup başkanvekilleriyle oturum aralarında bir araya geldi. Görüşmeler devam ederken TBMM Genel Kurulu’nda, gece saat 02.00’de yeni bir çalışma takvimi önerisi getirildi.

Yeni takvimle birlikte Genel Kurul’un dün de dahil olmak üzere 30 Haziran’a kadar toplanmamasına karar verildi. 

KAYNAK : HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • vee 3 yıl önce Şikayet Et
    chp meclis niye açılmıyor deyip duruyordu. açıldı işte.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR