Selahattin Demirtaş'ın tahliye başvurusuna ret

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği ihlal kararının ardından HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatlarının, müvekkillerinin tahliye edilmesi için yaptığı başvuru reddedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.07.2020 18:33 GÜNCELLEME 06.07.2020 18:33 SİYASET
Selahattin Demirtaş'ın tahliye başvurusuna ret
Selahattin Demirtaş'ın tahliye başvurusuna ret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatları, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) müvekkilleri hakkında verdiği kararın ardından Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebiyle başvuruda bulundu. Mahkeme talebi reddetti.

 

"İHLAL KARARI VERİLEN DOSYA İLE MEVCUT DOSYA BİRBİRİNDEN FARKLI"

Hakimliğin ret kararının gerekçesinde, AYM'nin ihlal kararı verdiği Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamaya konu suç ve fiiller ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Demirtaş hakkında yürüttüğü soruşturmadaki fiil ve suçların tamamen ayrı olduğu belirtilerek, "Şüphelinin bu suçları PKK Silahlı Terör Örgütünün sözde yöneticilerinin talimatları ile işlettirdiği, şüphelinin baştan beri örgütün sözde yöneticileri ile fikir ve eylem birliği içerisinde bulunduğu ve birlikte hareket ettiğine dair soruşturma dosyasında tespitler yapıldığı ve bu yönde kuvvetli delil ve emarelerin mevcut olduğu" savunuldu.

 

"TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK"

Hakimlik, kararında, Demirtaş'ın soruşturma kapsamında tutuklandığı tarihten bu yana delil durumunda Demirtaş lehine bir değişiklik bulunmadığını da savundu. Kararda "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına yönelik mütaalası dikkate alındığında Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman'ın tahliye talebinin reddine ve Demirtaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi" denildi.

YORUMLAR 41 TÜMÜ
  • i.çenge 3 yıl önce Şikayet Et
    adalet bazen sanada güvenemiyorum bu halk düşmanı katil.vandal vatan hainini sakın brakmayın brakırsanız allah sizi en ağır şekilde cezalandırsın bu hain güneş yüzü görmesin vatandaşlıktan atıp ülkeden kovuyorsanız ona bir diyeceğim yok gitsinler ayda merihte kursunlar devletini bunları türk vatandaşlığından atın vatansız kalsınlar
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölüsü çıkar inşallah
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    AYM yüce türk milleti adına karar vermiyor mu.ben bir Türk olarak bu hainin ömür boyu hapis cezası çekmesini istiyorum.aponun heykelini dikecekti eline Bir tebeşir verin kodese aponun resmini cizsin daha çok yatarsın seloo cami duvarına isedin sen.
    Cevapla
  • doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah geberene kadar orada kalırsın.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    asmayıp beslerseniz böyle gak guk yaparlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR