Muharrem İnce, hareketini Sivas'ta başlattı! İstemediği grupları tek tek sıraladı

CHP'li Muharrem İnce, "Bin Günde Memleket Hareketi"ni bugün Sivas'ta başlattı. "Prangaları kırıp maviliklere yelken açacağız" diyen İnce, harekete davet etmeyeceği grupları da paylaştı. Öte yandan İnce, bugün Sivas'tan başlattığı hareket öncesinde de açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2020 09:40 GÜNCELLEME 04.09.2020 13:02 SİYASET
Muharrem İnce, hareketini Sivas'ta başlattı! İstemediği grupları tek tek sıraladı
Muharrem İnce, hareketini Sivas'ta başlattı! İstemediği grupları tek tek sıraladı

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Türkiye'nin kucaklaşmaya ihtiyacı var. İktidar gitmekten korkuyor, muhalefet de 'vatandaş ne der' deyip ondan korkuyor. Böyle bir ortamda Sivas'tan yola çıkıyoruz. Dokunsan yıkılacak bir iktidar var ama muhalefet korkuyor.

"DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK NEFERLERİYİZ"

Biz kutuplaşma yerine kucaklaşmayı önereniz. Muhalefet hareketi değiliz, derdimiz gelecektir. Bizim derdimiz gençlerin beyin göçünü engellemektir. Bir her türlü ayrımcılığa karşı dik duranlarız. Biz demokrasi ve özgürlük neferleriyiz. Cumhuriyet'in değerleriyle oynanamaz. Prangaları kırıp maviliklere yelken açacağız.

"GELECEKTEN KAYGI DUYANLARI HAREKETE DAVET EDİYORUM"

Türkiye'yi dijital üretim merkezi yapacağız. Tersine beyin göçünü başlatacağız. Milletimizle gönül köprüsünü kuracağız. Gelecekten kaygı duyanları Memleket Hareketi'ne davet ediyorum.

"AYRIMCILIK YAPANLARI HAREKETİMİZDE İSTEMİYORUZ"

Atatürk'ü kabul etmeyenleri hareketimizde istemiyoruz.Terör örgütleriyle menfaat odaklarıyla haşır olanları, kadına şiddeti ve çocuk istismarını kınamayanları, sokaktaki dostlarımıza kötü muamale yapanları, doğa ve çevreye saygı duymayanları, siyasetten zenginleşmek isteyenleri, ayrımcılık yapanları hareketimizde istemiyoruz.

"FİNANSÖRÜMÜZ YOK"

92 parti var kimse finansörlerini sormuyor ama bize soruyorlar. Bir tane kiraladığımız bu otobüs var, 10 yaşında. Sadece otobüs kiraladık, finansörümüz yok. Bize milyon dolarlar lazım değil, bize yürek lazım, cesaret lazım. Memleket Hareketi, Türkiye'nin bereketi olacak. Ayrışarak değil, kucaklaşarak yola çıkıyoruz. Yükümüz ağır, sorumluluğumuz büyük."

KONUŞMA YAPMADAN ÖNCE DE BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTI

CHP'li Muharrem İnce, Sivas'tan başlayacak "Memleket Hareketi" için, "Önce bir kere kendimizi korumalıyız. Herkese uyarılarım bu yönde olacak. Sosyal mesafe, maske kuralı ve hijyene dikkat edeceğiz. Özetini yaparsak memleket hareketi Türkiye'nin bereketi olacak" diye konuştu.

 

İHRAÇ TARTIŞMALARI

Yalova'da CHP'li Muharrem İnce hakkında bir parti üyesi Merkez Disiplin Kurulu'nda değerlendirilmesi için dilekçe verip suç duyurusunda bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapılan başvuru sonrası başlayan ihraç tartışmaları için, "Bir parti üyemiz öyle bir dilekçe vermiş. Öyle bir şey yok" demişti. İstanbul Havalimanı'nda konuşan Muharrem İnce hakkındaki ihraç tartışmaları için, "Benim böyle kaygılarım ve korkularım yok. Onları ben çoktan unuttum. Ama bir kaygım ve bir korkum var. Gelecekte amca, ağabey, dede, Muharrem Bey 'memleket yanarken memleket kuşatılmışken sesini çıkarmadın, bir kırmızı plakaya, bir grup başkan vekilliğine, milletvekilliğine razı oldun, kenara çekildin' demesinler. Çocuklar gelecekte benden hesap sormasınlar yeter. Gerisi önemli değil" diye konuştu.

İNCE'DEN KILIÇDAROĞLU'NA: İTİRAZI OLMAMASINA TEŞEKKÜR EDERİM

Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Hareketi ile ilgili "itirazımız yok" değerlendirmesi için, "İtirazı olmamasına teşekkür ederim" diyerek yanıt verdi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Kamberağa 3 yıl önce Şikayet Et
    Destek cem uzan dan geliyormuş sosyal medya bunu konuşuyor gözüme çarptı. Bütün kaçak köçek ler buna bel bağladı herhalde. Birde kaçak fetöcü gazateci vardı can isminde soyadını unuttum oda destek veriyormuş neyse bir kaç ay sonra bıkar hastayım der rakı mangal partilerine balkonunda devam eder.
    Cevapla
  • Sivaslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kutuplaşan da sizsiniz kutuplaştıranda muharrem efendi
    Cevapla
  • Bakili balasi 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok ilginc Edogan sizin icin ulkeniz icin neler yapti neler.Su insanlar acik belli siyonistlerden destek para aliyorlar.Göz göre göre nasil bunlarin mitingine gedirsiz.
    Cevapla
  • İsbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceki açıklamalarında olduğu gibi yelkenleri suya indirmiştir. Bu kadardı gitti sivası gezdi ve döndü
    Cevapla
  • Bayram 3 yıl önce Şikayet Et
    Miharrem hani tavuk besleyecektin ne çabuk unuttun. Yarın verdiğin sözleri de unutursun sen ağa babalarına el pençe durarsin .seni bugün tuvaletin önüne oturanlar yarın kanalizasyon a oturtullar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR