İşte Erdoğan'ın söylediği 'Türkiye modeli'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta il başkanları toplantısında söylediği “Kendimizle birlikte ister tarihî bağlara dayansın ister yeni ilişkiler olsun dostlarımız için de aynı mücadeleyi göstermekte kararlıyız. Bu Türkiye modelidir” sözlerinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2020 06:45 GÜNCELLEME 22.09.2020 10:30 SİYASET
İşte Erdoğan'ın söylediği 'Türkiye modeli'
İşte Erdoğan'ın söylediği 'Türkiye modeli'

Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği “Türkiye modeli” ile hem diplomaside hem de siyasette, ülkelere göre farklı politikalar ortaya koyulacak. Bu kapsamda, Türkiye başta kendi çıkarlarını gözeterek, bazı konularda ters düştüğü ülkelerle farklı ittifaklar kurabilecek.  Önümüzdeki dönemde, Ankara özellikle Doğu Akdeniz ve Libya konusunda daha ılımlı politika izleyerek, masada kalıcı çözümler araması da gündeme gelebilir.

 

 

“KATI GRUPLAR ARTIK YOK”

AK Parti kurmayları “Diyelim ki, Suriye konuşulurken oluşan gruplaşma farklı olabiliyor. Libya ve Doğu Akdeniz’de farklı gruplaşmalar doğabiliyor. Soğuk savaşın o katı grupları artık söz konusu değil. Bağımsız bir ülke, her alanda ve konuda farklı bir politika ortaya koymak, farklı ittifaklar kurmak durumundadır. Bu eski dünyanın kalıplarıyla bakılabilecek bir mesele değil. Soğuk savaş sonrası dünyanın dinamiklerini anlamamız lazım” dedi.

TÜRKİYE GAZETESİ

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • BURHAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ihtiyacı hissetmek ne kadar doğru!
    Cevapla
  • Erdalos 3 yıl önce Şikayet Et
    Siddetle bizden olan Islam ve Türk devletleriyle ittifak kurulurken bize destek verecek emperyalizm altinda ezilen asya guney amerika ve afrika devletleriylede anlaşılmalı ve ezilenlerin üstünlüğünde güçlü bir ordu kurulmalıdır. Bu entrikaci dumenci zalim emperyalistlerden ancak boyle kurtulunur. Her yerde ajanlari var bunuda unutmamak lazım.
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Eksen kaymasından bahsediyor olsa gerek. Ne tuhaf İsrail in düşmanının kalmadığı bir düzene doğru gidiyor her şey. Allah ülkemizin ve İslam aleminin gidişatını hayr eylesin.
    Cevapla
  • Ziyaretçi4891 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek istiyor ki Mısır ve İsrail’le menfaatlerimiz doğrultusunda anlaşacak ve Doğu Akdeniz’de geri adım atacağız usule yakın problemi masa başında çözeceğiz.
    Cevapla
  • Kerem 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet onlarla anlaşabiliriz demek istiyor olabilir ama senin duymak istediğin geri adım atacağız şeklinde değil. Zaten onlarla anlaşma yapılmalı ama bizim istediğimiz şartlarda. Dünyada veTürkiyede olanları okumaktan o kadar uzaksınız ki sizin için herşey siyah yada beyaz. Herkes herşey zamanla değişti ama bir tek siz aynı kaldınız 1923 te yaşıyorsunuz. İslam aleminin gidişatı başındaki kuklalar yüzünden pek hayır değil ama Türkiyenin nasıl bir güce ve etkinliğe ulaştığını hala göremiyorsanız siz iflah olmaz bir muhalifsiniz demektir. Bu durumda size olanı biteni yapılanı anlatmaya gerek yok. Gözlere perde inmiş çünkü.
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin ve Emperyalistlerin isteklerini yazmışsın. Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin olduğu kadar başka hiç bir ülkenin hakki yoktur. Avucunuzu yalayın, daha çok beklersiniz.
    Cevapla
  • Aslanlı PAŞA 3 yıl önce Şikayet Et
    bu senin, siyonist ve haçlıların isteği anlaşılan. Biz gemileri yaktık herhalde anlamakta zorlanıyorsun. senin dediğin ülkecikler ingiliz ve abd mandasındalar. Türkiye mandadan da mandacıdan da kurtuldu. Elhamdülillah
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Dinamiklerini olacak, son cümledeki kelime.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR