TBMM Başkanı Şentop, Aliyev'le bir araya geldi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le bir araya geldi. TBMM Başkanı Şentop'un Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e Türkiye'nin desteğini ilettiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2020 12:34 GÜNCELLEME 19.10.2020 13:23 SİYASET
TBMM Başkanı Şentop, Aliyev'le bir araya geldi
TBMM Başkanı Şentop, Aliyev'le bir araya geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Bakü’de destek ziyaretlerine devam ediyor. Şentop, bugün sabah saatlerinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bir araya geldi.

TBMM Başkanı Şentop'un  Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e Türkiye'nin desteğini ilettiği bildirildi.

 

TBMM Başkanı Şentop’un başkanlık ettiği heyette, AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ ve Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral yer aldı.

Türkiye Azerbaycan'ın Haklı Davasında Yanında

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise görüşmede, Azerbaycan ve Türkiye'nin dostluğunun derin tarihi temelleri olan ve inşallah ilelebet devam edecek kalıcı ve güçlü bir dostluk olduğunu belirterek, "Türkiye Azerbaycan'ın haklı davasında yanında. Azerbaycan ne zaman destek isterse yanında olmaya ve yardımda bulunmaya hazırdır" dedi.

Şentop ayrıca, “Türkiye’nin Azerbaycan’a desteğinin iki sebebi vardır. Evvelâ Azerbaycan bizim kardeşimizdir. İkinci olarak da Azerbaycan adalet ve uluslararası hukuk bakımından haklıdır” ifadelerini kullandı. 

Meclis Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Aliyev'e Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk milletinin selamlarını ve muhabbetlerini iletti.

ALİYEV'DEN TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR

Görüşmede, başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere TBMM Başkanı Mustafa Şentop, parlamento heyeti ve Türk milletine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Aliyev, "Ermeni saldırıları başladığı andan itibaren Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM Başkanı olarak sizin, Türkiye Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarının açıklamaları, bütün dünyaya net bir mesaj oldu. Sizin aracılığınızla Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletine  selamlarımı iletiyorum" ifadesini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • ÜLKÜ 3 yıl önce Şikayet Et
    utanmadan ne yüzle gidiyorsun CEHAPE
    Cevapla
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizden de size selam ve sevgiler ilham Aliyev.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR