Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan Macron'a tepki

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamofobik nefret ürünü olan karikatürleri inanç ve ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirmesinin İslam düşmanı zihniyetin tezahürü olduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2020 13:20 GÜNCELLEME 30.10.2020 13:22 SİYASET
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan Macron'a tepki
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan Macron'a tepki

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamofobik nefret ürünü olan karikatürleri inanç ve ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirmesinin İslam düşmanı zihniyetin tezahürü olduğunu belirtti.

 

 

Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, İslam peygamberi Hazreti Muhammed'i hedef alan karikatürleri savunmasına ve Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan karikatürüne tepki gösterdi.

Etnofobi ve İslamofobi'nin Avrupa'da yayıldığını ifade eden Erbakan, Avrupa'daki nefret söylemini görmezden gelmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

 

 

Charlie Hebdo dergisinin Türkiye Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaretinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Erbakan, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslamofobik nefret ürünü olan bu karikatürleri inanç ve ifade özgürlüğü bağlamında değerlendirmesi ve tüm Müslümanları potansiyel suçlu ilan etmeye kalkışması, sahip olduğu İslam düşmanı zihniyetin tezahürüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Erbakan, Macron'un içinde bulunduğu sıkıntılı ve sancılı dönemi unutturabilmek adına Müslümanları ve inandıkları değerleri hedef alarak iç istikrarı sağlamasının mümkün olmadığını ifade etti.

Fransız mallarına yönelik boykot çağrısının sorunu çözmeyeceğine dikkati çeken Erbakan, Türkiye'nin dışa bağımlılığı azaltması ve borç, faiz, zam ve vergi ekonomisi yerine üretim, istihdam ve katma değerli ihracat ekonomisine geçmesi gerektiğini savundu.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Suidilereki gibi´kralik ile yönetilen ülkelerdeki gibi baba´dan ogula gecen Monar$i..Türkcesi sirtini babaya yasla siyaset yap..chp´de sirtini Atatürke yasliyor siyaset yapiyor ama bir kere Atatürkün söyledigi "NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE" kelimesin kullanmami$tir..Hocamiz erbakana ALLAH bol rahemte versin ama ogluna yaki$miyor..
    Cevapla
  • Oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    Erbakan Hocamız'ın dizinin dibinde yetişen bir insan, hal ve hareketleriyle farkını her yerde belli ediyor. Olaylara yaklaşımını çevremdeki insanların ve özellikle 94 ruhunu bizzat yaşamış olan büyüklerimin, akrabalarımın yakından takip ettiğini söyleyebilirim. Allah yolunu açık etsin İnşallah. İlerde seni çok güzel yerlerde göreceğimize kalben inanıyorum.
    Cevapla
  • Volkan35 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden refah ve hüdapar ittifak etmeli
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    farklı düşüncelerdeki iki parti.ikisi de dini temmelli diye düşünmeyin. hür dava partisi Hizbullahçı bir bakış açısına sahiptir. Erbakan hoca ise hem İslami bakış açısı farklıydı hem de kendisi yumuşak huylu seviyeli siyaset yapan birisiydi. Allah rahmet etsin
    Cevapla
  • adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Yoldan geçen herhangi birini çevir ve sor "Bu ülke nasıl düzelir". Cevap "Üretim yapmamız lazım". O zaman o vatandaş ta parti kurup oy istesin. Her yere düşen elmadan elma ağacı bitmez.
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden Refah Partisini 2023 seçimlerine iyi hazırlanmaya , seçimlerde ise Cumhur ittifakına katılmaya davet ediyoruz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR