Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 12. Büyük Elçiler Konferansı'nda konuştu. Azerbaycan'ın Şuşa'yı Ermenistan işgalinden kurtarmasına ilişkin konuşan Erdoğan, Türkiye'nin bölgeye yaptığı destekleri vurguladı. Erdoğan ayrıca, "Biz şu anda Afganistan'dayız, Azerbaycan'dayız. Niye? Çünkü soydaşlarımız" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.11.2020 16:00 GÜNCELLEME 09.11.2020 16:24 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 12. Büyük Elçiler Konferansı'nda konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

 

"Her birinizi gayretleriniz, emekleriniz için gönülden tebrik ediyorum.

Virüs salgını üstü örtülen birçok çarpıklığın ortaya çıkmasına vesile oldu.

Salgında insanlarımızı sahipsiz bırakmadık. 141 ülkeden 100 bine yakın vatandaşımızı aileleriyle buluşturduk.

Son haftalarda vaka sayısı ürkütücü boyutlara ulaştı. Karamsarlığa kapılmadan hareket ediyoruz.

Yoksul yerine zengini koruyan mevcut küresel sistemin böyle devam etmesi mümkün değildir.

Ülkemize ve milletimize yeni pişmanlıklar yaşatmamakta kararlıyız. Dış politikada adımlarımızı atarken pergelin ucunu galiba milletimizin hak, hukuk çıkarlarına sabitliyoruz. İlkelerimizden taviz vermeden milli menfaatlerimizi savunuyoruz.

Doğu Akdeniz'deki her türlü gelişmenin yükünü taşıyan ülkemizin, doğal kaynaklar söz konusu olduğunda yok sayılmasına rıza gösteremezdik. Doğu Akdeniz'deki araştırma faaliyetlerinden yakında müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum.

Türkiye, dost ve kardeşlerinin hukukunu korumak için de güçlü olmak zorunda. Biz, 780 bin kilometrekareden çok daha büyük ülkeyiz. Türkiye istese de Filistin'e, Bosna'ya, Arakan'a sırtını dönemez.

Tek millet iki devlet şiarını paylaştığımız Azerbaycan topraklarının işgal edilmesine sessiz kalamazdık ve sessiz kalmadık.

Biz şu anda Afganistan'dayız, Azerbaycan'dayız. Niye? Çünkü soydaşlarımız.

28 yıl süren işgale Minsk üçlüsü çözüm üretmedi. Hep oyalama. Çünkü çözüm üretme dertleri yoktu. Şimdi Azeri kardeşlerimiz kendi göbeklerini kendileri kesti ve işi bitirdi. Biz, gözleri yaşlı olarak dün İlham Aliyev kardeşimizin Şuşa'nın düşüşünden sonra yaptığı açıklamaları izledik

İnşallah kısa sürede işgal altındaki topraklar sahiplerine teslim edilecektir.

Aynı şekilde Filistin halkını verdiği onurlu mücadelede yalnız bırakmayacağız."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • lazer 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH'INAkurban..müminyaşadığıheralandakarıncasınadasahipçıkmalıdır...okihemhzİBRAHİMEHEMDEHZSÜLEYMANADOSTİDİUNUTANUNUTULUR...
    Cevapla
  • DUrmak yok marşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Türkiye projesini gençlerimiz çok geç idrak ediyor 2002 den önce ki Türkiyeyi geçmişe dönük irdelesinler ; yaş ortalaması 40 ve üzeri olanlar sabrın kalkınmanın Türkiyenin söz sahibi olmanın silah sanayimizin nereden nereye geldiyini bilen neslimizin yapılan hizmetlerin idraki içerisinde en büyük problem genç neslin Vatan millet ve Devlet kaygısı olmaması bu artık okul müfredatına girmeli evde ana baba neyin ne olduğunu nasıl olduğunu nasıl olacağını anlatmalı , bu son asır Devlet meselesinin en önemli çağındayız gururlu onurlu asil Devletimizin yükselişine herkes katkıda bulunmalı muhakkak zengin olacağımız günler yakın
    Cevapla
  • Postacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye doğru yolda. Sayın C.Başksnı içerde- dışarda milletimizin hukukunu hakkıyla korumaktadır.İnşallah gelecekte kendisinden sonra devleti yönetecek kişiyi de tespit edip onu çeşitli görevlerle tecrübe kazanmasını sağlar. Çünkü o koltuğu herkes dolduramaz. İşleri eline yüzüne bulaştırıp, milleti mahzun eder...
    Cevapla
  • Güzel Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz kardeşlerimize yardım ettiğimiz sürece Allah cc de bize yardımını esirgemiyecektir. Allah cc yardımının olduğu yerde, zalimler ne kadar kalabalık olsalarda yenilmeye mahkumdurlar.
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman böyle olur işte.
    Cevapla
  • Harmandalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünyada varlığımızı gösterip dimdik ayakta olduğumuzu güçlü olduğumuzu dost düşman herkese duyurmalıyız. İnsanlığın umudu Türkiyedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR