Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Selahattin Demirtaş için hak ihlaline hükmetmiş ve ve serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

AİHM'in bu kararına başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok isim sert şekilde tepki gösterdi. Diğer taraftan Millet İttifak partileri alınan siyasi karara rağmen mahkemenin çağrısını desteklemekten çekinmedi.

İYİ PARTİLİ AĞIRALİOĞLU'NDAN İKİ FARKLI AÇIKLAMA

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun ise iki farklı programda konuyla ilgili birbirinden farklı açıklamalar yapması ise dikkat çekti.

"DEMİRTAŞ KARARINA SAYGI DUYULMALI"

Ağıralioğlu AİHM'in kararı ile ilgili olarak Habertürk'te, 'Demirtaş kararına saygı duyulmalı' ifadelerini kullandı. Programım sunucusu Hülya Hökenek'in "Yani Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın diyorsunuz" sözlerine ise hiçbir itirazda bulunmadı. 

"BENİM VİCDANIMDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR"

CNN Türk Masası'nda bu sözleri hatırlatılan Yavuz Ağıralioğlu, bu kez AİHM kararına sebep oldukları iddiası ile Türk yargısını suçladı. Israrla yöneltilen "Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın mı?" sorusuna kaçamak cevaplar vermeye devam eden Ağıralioğlu, önceki söylemini unutturmak için "Benim vicdanımda Selahattin Demirtaş mahkumdur, benim vicdanımda Selahattin Demirtaş teröristtir. Devleti ben yönetseydim Yasin Börü'nün katilini 15 günde yargılardım" dedi. 

Yorumlar 245 Yorum Var
  • Bozoklu1 01.01.2021 23:07
    Bu iş te yere göğe sığmayan ağır abi takılan ağıralioğlu,gezmeyin ülkücü milliyetçiyim diyerek ortalıkta.korkmayın avrupadan bu kadar .koro şeklinde hep aynı zırvalıyorsunuz teröristi salın avrupa böyle istiyor diye.bu ülke şamaroğlanı yunanistana falan benzemez.azcık vatanınıza milletinize insanınıza güvenin.O içerdeki terörist için kendinizi dahada küçük düşürmeyin.
  • hüso 27.12.2020 19:00
    acaba düşünce özgürlüğümü kaç kere kullanabiliyorum
  • hüso 27.12.2020 18:56
    ağrali efendi ellerine iyi bak kanlı olmuş olabir
  • Ahmet 27.12.2020 18:40
    Utanmaza bak.Laf ebesi.Net cevap yok.Çünkü hdp ne kadar milliyetçi ise bu parti o kadar milliyetçidir.Reis hepsinin ipliğini pazara çikardi.Vatan bölünmez diyenler 25 parçaya bölmüşler vatani birde demogoji yapiyorlar.
  • TOROS 27.12.2020 13:20
    Hadi oradan sende. Senin de ne olduğun anlaşıldı. Lafı allayıp pullama doğru ve net konuş.
Daha fazla yorum görüntüle