Erdoğan'dan Gazeteciler Günü açıklaması: Basın özgürlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak basın özgürlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimiz gibi, bu kavramın istismar edilmesine de asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2021 12:16 GÜNCELLEME 10.01.2021 13:07 SİYASET
Erdoğan'dan Gazeteciler Günü açıklaması: Basın özgürlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz
Erdoğan'dan Gazeteciler Günü açıklaması: Basın özgürlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak basın özgürlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimiz gibi bu kavramın istismar edilmesine de içeride ve dışarıda ülkemiz aleyhine kara propaganda için kullanılmasına da asla müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullandı. 

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında medyanın demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak öne çıktığını belirten Erdoğan, bu süreçte, demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan gazetecilerin toplum için önemli bir görevi yerine getirdiklerini bildirdi.

 

Geçmişte demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde bir vesayet aygıtı olarak kullanılan Türk medyasının daha demokratik, özgürlükçü ve çok sesli bir yapıya kavuşması yönünde önemli ilerlemeler kaydettiklerine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gelişen teknolojiyle birlikte hayatımıza giren yeni medya mecralarının gazetecilik adına sunduğu imkanların da meslek ilkeleri ve basın ahlakından taviz vermeden kullanılması hayati önemdedir. Bilginin yayılma hızının baş döndürücü şekilde arttığı günümüzde, doğru ve dürüst habercilik anlayışı her zamankinden daha kıymetli hale gelmiştir. Dolayısıyla yalan ve dezenformasyona karşı hakikat mücadelesinde gazetecilerin de büyük sorumluluğu bulunmaktadır.

Türkiye olarak basın özgürlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimiz gibi bu kavramın istismar edilmesine de içeride ve dışarıda ülkemiz aleyhine kara propaganda için kullanılmasına da asla müsaade etmeyeceğiz. Hakkaniyet sahibi basınımızın ve gazetecilerimizin ülkemizde barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde payları olduğunun idrakiyle, milletimizin hassasiyetlerini gözeterek doğru bilgilendirme görevini yerine getireceklerine ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceklerine inancım tamdır."

Zorlu salgın koşullarında görevlerini ifa etmek için fedakarca bir gayret ortaya koyan basın mensuplarına takdir ve teşekkürlerini ileten Erdoğan, "Tüm basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görev başında vefat eden gazetecilere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu düşüncelerle tüm basın çalışanlarına başarılar temenni ediyor, kendilerini en kalbi duygularla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • A.Yücel 3 yıl önce Şikayet Et
    Basın özgürlüğü adına yalan haberlere, iftiralara ve hakaretlere asla izin verilmemeli. Bu konuda kanun çıkarılmalı, basın özgürlüğü neleri kapsıyor, neleri kapsamıyor belirtilmeli.
    Cevapla
  • Türkoğlutürk. 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef kimi yazım ve görsel medyanın amacı dürüst haber yapmaktan geçmiyor. Kalemi, dili kirlenmiş kimi medya kurumları adeta mecrasından kopmuş durumdalar. Baştan somuna kadar, içinde yaşadığı, ekmeğini, suyunu içtiği vatanına ihanet etmekten, aslı astarı olmayan tamamı yalan palavra olan en adi hakaretlerde bulunmaktan, Bizi birbirimize düşürmekten, kin nefret kusmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Bu çirkin haber yapan medyaya mutlaka bir çözüm getirilmeli.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet Reis, "bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını hukuk düzeni korumaz." ve "herkes haklarını kullanırken ve ödevlerini yerine getirirken dürüstlük kuralına uymak zorundadır." ve bu hukuk ilkeleri genel-geçer kanun hukumleri olup, herkes kendisinden beklenilen özen yükümlülüğünü de yerine getirmelidir.
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Milletimizin ve Devletimizin ve Milli ve Manevi değerlerimizin aleyhine yapılan haberler özgürlük kapsamında olaMaz. Mutlaka ağır ceza gerektiren yıkıcı ve bölücü nefret suçları kapsamında olmalıdır.
    Cevapla
  • Müsre 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar özgürlük özgürlük diye sapıtıyorlar ahlaksız sapıklar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR