Şenocak: Bakanlığımız İBB'den 6 kat fazla çalışıyor!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Sancaktepe İlçe Kongresi’nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2021 10:46 GÜNCELLEME 20.01.2021 10:46 SİYASET
Şenocak: Bakanlığımız İBB'den 6 kat fazla çalışıyor!
Şenocak: Bakanlığımız İBB'den 6 kat fazla çalışıyor!

CHP’li İBB Başkanı’nın göreve geldiği günden beri AK Parti icraatlarını kendi başarısı gibi pazarladığına dikkat çeken Şenocak, “CHP’li İBB Başkanı, önceki gün İSKOM projesinin açılışını yaptı.

İstanbul’un suyunu tek bir merkezden akıllı sistemlerle yönetilmesini amaçlayan İSKOM projesi, AK Parti döneminde 2018 yılında ihalesi yapılıp 2019 yılında tamamlanmış bir projedir. Ayrıca CHP’li İBB Başkanı, 10 yılda 630 km metro hattı vadetti. 1,5 yılda yaklaşık 100 kilometre yapması gerekirken sadece 10,4 km metro hattı yapabildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ise İstanbul genelindeki metro hatlarında 1,5 yılda 30 km yeni metro hattı yaptı. Temel atmama, musluk takma, borçlanma törenlerinden öte vizyon proje geliştiremeyen CHP’li İBB Başkanı’nın algı belediyeciliğine hak ettiği cevabı milletimiz, 2024’te verecek.” dedi.

AK Parti İstanbul’da 5. hafta ilçe kongreleri kapsamında Sancaktepe İlçe Kongresi yapıldı. ‘İnandığın Yolda Yürü’ temasıyla yapılan kongrelerde yeni dönemin temizlik, maske ve mesafe kuralına ihtimam gösterildi. Kongrelere; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve teşkilat mensupları katıldı.

ŞENOCAK: “İSTANBUL’A YENİ METROLAR İÇİN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞIMIZ, İBB’DEN 6 KAT DAHA FAZLA ÇALIŞIYOR”

Kongrede yaptığı konuşmada İBB’nin sadece algı belediyeciliği yaptığını söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, “CHP’li İBB Başkanı seçim zamanında, 10 yılda 630 kilometre yeni metro hattı yapacağını vadetti. Bu vaade göre 1,5 yılda yaklaşık 100 kilometre metro hattı yapması gerekirken, sadece 10,4 km metro hattı yapabildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ise, İstanbul genelinde yapımını üstlendiği 5 farklı metro hattında 1,5 yılda 30 km ilerleme sağladı. Diğer bir ifadeyle İBB, hat başına 0,95 km ilerleme sağlarken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız hat başına 6 km ilerleme sağladı. İstanbulluların yeni metrolarla buluşması için Bakanlığımız, İBB’den 6 kat daha fazla çalışıyor. Temel atmama, musluk takma, borçlanma törenlerinden öte vizyon proje geliştiremeyen CHP’li İBB Başkanı’na hak ettiği cevabı milletimiz, 2024’te sandıkta verecek.” dedi.

ŞENOCAK: “AK PARTİ DÖNEMİ İCRAATLARININ AÇILIŞINI YAPMAYA DOYMUYORLAR”

CHP’li İBB Başkanı’nın bugüne kadar tek bir vizyon proje dahi gerçekleştiremediğini vurgulayan Şenocak, “AK Parti döneminde yapılan icraatların açılışını yapmaya doymuyorlar dedik ya, işte bir örnek daha. CHP’li İBB Başkanı, geçtiğimiz gün İSKOM Merkezi’nin açılışını yapmış. İstanbul’un suyunu tek bir merkezden akıllı sistemlerle yönetilmesini amaçlayan İSKOM projesi, tüm su kaynaklarının ve arıtma tesislerinin 7/24 anlık takip edilmesi ve herhangi bir sorun olduğunda ivedilikle çözülmesi için hayata geçirilmiş projedir. Bu proje, AK Parti döneminde 2018 yılında ihale edilip, 2019 yılında tamamlanmış bir projedir. Utanmadan, sıkılmadan bu projeyi de kendileri yapmış gibi pazarlayarak algı yürütüyorlar. Hizmet üretemeyen, başkalarının başarılarını kendi yapmış gibi pazarlayan bu beceriksizlerin elinde İBB’yi kurtarmak için her birimiz, üstlendiğimiz görevleri layıkıyla yapmalıyız. Ben İl Başkanı olarak, siz de bulunduğunuz görevlerde gece-gündüz demeden sorumluluk bilinciyle çalışmalı, 2023 ve 2024 seçimlerinde hedeflediğimiz zafere el birliğiyle ulaşmalıyız. 2023’te Cumhurbaşkanımızı, bir önceki seçimde aldığı oy oranından daha yüksek bir oy oranıyla yeniden başkan yapacağız. İBB’yi de yeniden AK Belediyecilikle buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

ŞENOCAK: “İBB’NİN İHRACAT YALANI”

Hamidiye suyun ihracatı ile ilgili bilgiler paylaşan Şenocak, “Japonya’daki bir market rafında Hamidiye Su fotoğrafını sosyal medya hesabına atan bir kullanıcının tweetini alıntılayarak kendi ihracat başarısı gibi pazarladılar. Halbuki Japonya’ya su ihracatı AK Parti döneminde zaten yapılmıştı. 2019 yılı Ocak ayında 300 konteyner su ihracatı gerçekleştirilmişti. Üstelik Hamidiye AŞ, AK Parti döneminde sadece Japonya’ya değil, 32 farklı ülkeye su ihraç eden küresel bir marka haline dönüştürüldü.” diye konuştu.

KURTULMUŞ: “İNANDIĞIMIZ YOL, BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN YENİDEN KURULMASIDIR”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Kongrelerimizin ana teması ‘İnandığın Yolda Yürü’. Peki nedir inandığımız yol? Bizim inandığımız yol, ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yeniden kurulmasıdır. İnandığımız yol, Türkiye’yi maddi ve manevi anlamda her açıdan daha güçlü ve daha müreffeh yapabilmek için mücadele etme yoldur. İnandığımız yol, halkın duasını ve hakkın rızasını kazanma yoludur. İnandığımız yol, yeryüzündeki mazlum milletlere yardım elimizi uzatmak için gayret etme yoludur. İnandığımız yol, medeniyetimizi yeniden inşa ve ihya etmek için cansiparane çalışma yoludur. Dolayısıyla inandığımız yoldan asla vazgeçmeden, büyük hedefler ve üstün idealler istikametinde yürüyüşümüze devam edeceğiz.” dedi.

KURTULMUŞ: “MİLLETİMİZİN DESTEĞİYLE GÜÇLÜ YÜRÜYÜŞÜMÜZ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK”

Türkiye’nin yeni dönemde de güçlü yürüyüşüne devam edeceğini belirten Kurtulmuş, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Karadeniz’deki yer altı zenginliklerini araştırmak ve değerlendirmek için yürüttüğü faaliyetler, Kapalı Maraş’ın yeniden açılarak KKTC’deki kardeşlerimizin egemenlik haklarının korunması, Azerbaycanlı kardeşlerimizin Karabağ mücadelesinin desteklenmesi, Libya ile yapılan anlaşmayla Akdeniz’de Mavi Vatan’ımızın haklarının tescil edilmesi, son dönemde özellikle sanayi alanında büyük hamlelerin atılması, milli savunma sanayinde kendi kendine yeten bir Türkiye hedefi için atılan ciddi adımlar vs. bütün bunlar Türkiye’nin güçlenerek yoluna devam ettiğini gösteriyor. Türkiye’nin bundan sonra, milletimizin de desteğiyle güçlü yürüyüşüne aralıksız devam edeceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KAYA: “KADIN HAKLARI EN ÇOK GÖZETEN PARTİ, AK PARTİ’DİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya ise kongrede şu açıklamalarda bulundu; “AK Parti Teşkilatlarımız sadece son 1 yılda 1 milyonun üzerinde vatandaşımızı, AK Parti ailemize kazandırdı. İstanbul’da ise 240 bin yeni vatandaşımız partimize kazandırıldı. Bu teşkilatın bir mensubu olmak gerçekten büyük bir onur ve gurur verici bir duygu. Bu ülkede kadın hakları en çok gözeten, eşitlik ve özgürlüğü tesis eden parti AK Parti’dir. Başörtülü kadınlarımız eğitim ve iş hayatı başta olmak üzere hayatın pek çok noktasında maalesef negatif ayrımcılığa tabi tutuluyordu. Bugün başörtülü kadınların da hâkim, savcı, polis, amir, memur olabilmesinin önünü açan Cumhurbaşkanımıza ne kadar teşekkür etsek az. Bir de ana muhalefetin Genel Başkanı utanmadan ‘Bu ülkede başörtüsü yasağını kaldıran parti, CHP’dir’ diyor. CHP bu ülkede başörtülü öğrencileri kapıdan kovan, yerlerde sürükleyen, ikna odaları kuran, ayrıştıran partidir.

Protokol konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Delegelerin oylarıyla; Sancaktepe İlçe Başkanlığına Adil Kandemir Erdem seçildi.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Vahim 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul halkı neden oy vermedi 25 yıl sonra biraz düşünüp ders alın ki hatalar devam etmesin.Ülke kaybediyor...
    Cevapla
  • mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yapan ödüllendirilmemeli. yapılanın karşılığı görülmeli.
    Cevapla
  • Ankaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne yapıyorsunuz peki Bayram Bey? Ortalarda yoksunuz. İstanbulda meydan Canan K'ya kaldı.
    Cevapla
  • seyyah 3 yıl önce Şikayet Et
    chp istanbul il başkanını sorsan herkes tanır, ama ak parti istanbul il başkanını tanıyan çıkar mı? zannetmiyorum.
    Cevapla
  • doğrucu davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Reise acıyorum sadece...
    Cevapla
  • Zazaki 3 yıl önce Şikayet Et
    O kadar beklemek İstanbul için 10 sene geriye gitmek demek İstanbul halkı uyanıp zararın neresinden dönülse kardır deyip duruma el atmalı yazık güzel İstanbula böyle başkan hakeymiyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR