Yunanistan'la görüşmeler sona erdi: Türkiye'den açıklama

Türkiye ile Yunanistan arasında 5 yıl aradan sonra 'istikşafi görüşmeler' bugün İstanbul'da yapıldı. Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, "Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerde mevcut durum, son gelişmeler ve atılabilecek adımlar ele alındı" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2021 16:59 GÜNCELLEME 25.01.2021 17:35 SİYASET
Yunanistan'la görüşmeler sona erdi: Türkiye'den açıklama
Yunanistan'la görüşmeler sona erdi: Türkiye'den açıklama

Türk ve Yunan tarafları arasında en son toplantı 1 Mart 2016 yılında Atina'da olmuştu. Edinilen bilgilere göre istikşafi görüşmelerde Türk heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlık etti.

Görüşmelerde Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes de yer aldı. Tüm gün sürmesi planlanan görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleşti. 

DİPLOMATİK KAYNAKLARDAN AÇIKLAMA

Görüşmeyle ilgili diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada, "Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerde mevcut durum, son gelişmeler ve atılabilecek adımlar ele alındı" ifadelerine yer verildi. 

KAYNAK : DHA, AA
YORUMLAR 4
  • Kemal abayli 3 yıl önce Şikayet Et
    Maliyet ne olursa olsun ege ve akdenizde adil olmayan bir taviz yunanistana verilmez. Tarihte silinme pahasinada olsa odun yok...gecmiste yapilan hatalara dikkat !
    Cevapla
  • Ispanak 3 yıl önce Şikayet Et
    Görüşmeler tamamen bitip icraata gelelim adalardan başlayabiliriz mesala
    Cevapla
  • osman-lı 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanla masaya oturmak zaman israfından başka birşey değildir 40 yıl konuşsanız bir arpa boyu yol A la maz sı nız. böyle lanet bir millet böyle uzlaşmaz bir millet yok çünkü ipleri başkalarının elinde fırsat bulduğunuzda tıpkı karabağ benzeri yerle yeksan edeceksiniz ancak bundan anlarlar
    Cevapla
  • Deniz Kurdu 3 yıl önce Şikayet Et
    bunları karşımıza mahtap diye oturtunca nimetten sayıyolar kendilerini tek anlayacakları dilde sopadır bu yunanın anlaşalım dedikçe istekleri saçmalamaları bitmez
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR