Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.04.2021 17:14 GÜNCELLEME 16.04.2021 17:48 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Stoltenberg ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Ege, Doğu Akdeniz, Libya ve Afganistan’daki gelişmeler ile Rusya-Ukrayna krizi başta olmak üzere bölgesel meseleler değerlendirildi.

EGE VE DOĞU AKDENİZ

Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin yapıcı adımları ve ısrarlı çağrıları sayesinde bugün Ege ve Doğu Akdeniz'de sakin bir havanın hakim olduğunu belirtti.

LİBYA'DA YENİ HÜKÜMETE DESTEK

Erdoğan görüşmede, Libya'da yeni hükümete savunma ve güvenlik alanında destek verilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye'nin imzaladığı anlaşmalar çerçevesinde bu doğrultuda katkı sağladığını dile getirdi.

Erdoğan, NATO'nun imkan ve kabiliyetlerini de kullanmak suretiyle Afganistan'a desteğin de en etkin biçimde sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizinin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve Minsk Anlaşmaları temelinde, diyalog yoluyla çözümlenmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye siz olmuyor her iş yerinde sn başkan sayesinde.
    Cevapla
  • S.uysal 3 yıl önce Şikayet Et
    NATO hatı için Türkiye kendini ateşe atmamalıdır.
    Cevapla
  • Bünyamin 3 yıl önce Şikayet Et
    Selam olsun sana Reisimiz
    Cevapla
  • Ali Ak 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşey guzel olacak, Istanbul .
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce NATO Toplantılarında 4ncü madde gereği " ABD'nin terör örgütünü destekleyerek, Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye attığı" gündeme getiririlmelidir. SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ YERİNE TAŞIYIP" Fırat'ın batısı Cerablus bölgesini kontrol edilmelidir. Sivrisinekle (2/3 PKK'lı vurduk, Cerablusta devriye atacağız vs?) uğraşırken ABD'nin bataklığa su taşımasına daha ne kadar göz yumulacak???? Yıllardır "İncirlik bizim kontrolümüzdedir" derken emperyalizmin sadece İncirlikten ne dolaplar çevirdiği gözlerimizin önündeyken!!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR