Mustafa Sarıgül'den Afgan göçmen açıklaması

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin Afganistan'dan bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, buna karşı tedbir alınmasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2021 17:04 GÜNCELLEME 23.07.2021 17:07 SİYASET
Mustafa Sarıgül'den Afgan göçmen açıklaması
Mustafa Sarıgül'den Afgan göçmen açıklaması

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, memleketi Erzincan'ın İliç ilçesindeki parti binası açılışında yaptığı konuşmada, yeni bir değişime, dönüşüme ve enerjiye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bu değişimi teşkilatıyla sağlayacağına inandığını ifade eden Sarıgül, şöyle konuştu:

"Özellikle bakıyorum ne yazık ki Türkiye'miz büyük bir şekilde Afganistanlı göç istilasıyla karşı karşıya. Büyükşehirlerde 4 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşlerimiz var. Onlar bir savaş korkusuyla geldi. Biz misafirperver ülkeyiz ama bir kez daha 3-4 milyon Afganistan'dan gelecek. Yurttaşlarımız, inanın ki barındıracak güce ne yazık ki sahip değiliz. O nedenle İliç'ten uyarıyorum, bütün siyasi partiler, popülist politika yapmadan, siyaset yapmadan bu göç dalgasına karşı hep beraber büyük bir tedbir almakla mükellefiz."

Birlik ve beraberlik mesajları veren Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi olarak şunu arzu ediyoruz. Artık sağ elimiz de, sol elimizi de bizim. Biz 'vicdan, merhamet, adalet' diyen, örflerimizi, törelerimizi, geleneklerimizi her zaman koruyacak, büyüklerimize saygı sunacak, küçüklerimizi sevecek, bütün yurttaşlarımızla el ele birlikte olacağız. Bazı tipler vardır, o tiplerden mutlaka uzak duracaksınız. Bazı sahtekarlar vardır, bazı vefasızlar vardır, delikanlı diye geçinip de delikanlı olmayanlar vardır. Onlara bizim defterimizde asla ve asla yer olamayacak. Tencere kaynarken yanımızda olan sahtekarlar, bundan sonra bizim yanımızda hiçbir zaman olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Sarıgül, konuşmasının ardından partisinin ilçe binasının açılışını gerçekleştirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    sarıgül sen barajda bogulacaksın ama en azından CHP nin oylarından alacaksın koçum...sana mama yok..
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    her gittiği bir il ve ilçede bir beyanat veriyor cumhurun adayı. ama daha ağzından bir fabrika baraj,yol,gemi, teknoloji,ekonomi duymadık, hep kaçak köçek, domates salatalık. bizde diyoruz ki mevsim salatası zaten yılın dört mevsimi var be sarıgül
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he ,seninde Tavukçu Maarremden bir farkın yok. CHP nin kuklaları ,KK ne diyorsa aynısı sizde mevcut ne farknız var anlayamadım. Aslı varken niye kopyasına oy versinler.
    Cevapla
  • Ubeydullah 2 yıl önce Şikayet Et
    çoktan gelmişler bile istanbulda sahillerde akın akın afganlar var milletin karısının kızının çıplak fotoğraflarını çekiyorlar grup grup dolaşıp hırsızlık yapıyorlar gelen geçen ülkeye girer oldu sınır mınır yok bizim memlekette alırken araştırıyormusunuz teröristi varmı hırsızı varmı diye yok yol geçen hanı bizim memleket...........................................
    Cevapla
  • sezai 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay Ubeydullah vay, Türkiye'de hırsızlık, dikizleme, ırza geçme, adam öldürme, hakaret, tehdit.................yoktu da afganlar mı getirdi? yaptığın ayıp ve utanç verici, bırakın şu lanet ırkçılığı kardeşim. Türkiye ırkçı bir devlet değil, hukuk devleti.Suçun cezası neyse türk olsun, afgan olsun çeker.
    Cevapla
  • Net 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman gelsin ülkemize de nerden gelirse gelsin başımızın tacı Gönüller’imizin ilacıdır. Biz müslümanız ırkçı değiliz olamayız. Çünkü müslüman müslümanın kardeşidir.
    Cevapla
  • eviniz? 2 yıl önce Şikayet Et
    dürüst olun evinize alabilir misiniz? alamayacaksınız o yüzden boşuna konuşmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR