Sözlerinin hepsi yalan çıktı: Kars Valiliği Kılıçdaroğlu'nu böyle yalanladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kars'ın Çamçavuş köyüne yaptığı ziyaretle ilgili grup toplantısı sonrası iddialarına Kars Valiliği yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. Valilik iddiaların gerçekle alakası olmadığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2021 18:41 GÜNCELLEME 26.10.2021 18:41 SİYASET
Sözlerinin hepsi yalan çıktı: Kars Valiliği Kılıçdaroğlu'nu böyle yalanladı
Sözlerinin hepsi yalan çıktı: Kars Valiliği Kılıçdaroğlu'nu böyle yalanladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kars'ın Çamçavuş köyüne yaptığı ziyaretin ardından bugün partisinin grup toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu köye yüksek miktarda arsenik içeren suyun içme suyu olarak sunulduğunu, köydeki caminin kaçak olduğu ve hayvanların geçmesi için talep edilen köprü için devletin harekete geçmediğini iddia etmişti. Kars Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada Kılıçdaroğlu'nun tüm iddiaları yalanlanarak üç olayın da detayları paylaşıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kars Çamçavuş köyüne yaptığı ziyaret sonrasında yaptığı açıklamalara ilişkin Kars Valiliği'nden resmi açıklama yapıldı. Açıklamada Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verildi.

"SUDA YÜKSEK MİKTARDA ARSENİK VAR" DEMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin toplantı grup toplantısında Kars'ta vatandaşlara su temini için açılan kuyudan çıkan suda yüksek miktarda arsenik olduğunu ve kuyudan su gelmediğini iddia etmişti.

CAMİ KAÇAK YALANI

Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca açıklamasında Çamçavuş köyüne yapılan camiye il özel idaresi tarafından ruhsat verildiği halde caminin kaçak olarak inşa edildiğini iddia etti.

HAYVANLARA ÖZEL KÖPRÜ

Kılıçdaroğlu diğer yandan köydeki hayvanların meraya ulaşmaları iin köylüler tarafından köprü istendiğini ancak yetkililer tarafından "biz yapmayız" yanıtının verildiğini söylemişti.

İŞTE VALİLİĞİN AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU tarafından 26.10.2021 tarihinde yapılan grup toplantısında ilimiz ile ilgili dile getirilen hususlarla alakalı aşağıda yer alan açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

SU İÇİLMEYE UYGUN

İlimiz Susuz İlçesi Çamçavuş Köyü içme suyu ihtiyacı, İl Özel İdaremizce KÖYDES kapsamında 2018 yılında açılan sondaj kuyusu, aynı yıl içerisinde yapılan içme suyu şebekesi ve deposu aracılığıyla karşılanmaktadır.

16.02.2021 tarihinde Çamçavuş Köyü içme suyu analizi için İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından su numunesi alınmış, alınan numune hem 17.02.2021 tarihinde Kars Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından hem de 20.02.2021 tarihinde Erzurum Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından analiz edilmiş ve raporlar sonucunda suyun, 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik'e uygun olduğu tespit edilmiştir.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 104 TÜMÜ
  • Naci 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam yalan söyleye söyleye, yalancılık karakteri oldu naci
    Cevapla
  • Toprak Deliorman 2 yıl önce Şikayet Et
    hayatı yalan gundinin
    Cevapla
  • Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya Bay Kemal de biliyor yalan olduğunu söylediklerinin ama adam şanslı. her dediğine inanan bir etkisiz eleman ordusu var arkasında.. O yüzden bir şey olmaz. Dünyayı hep akıllılar yönetmiştir. milyonda 1 de olsa hep akıllılar yönetir. Cehapenin lideri bu olduğu müddetce bunlar yüzde 99 da olsa şansları yok
    Cevapla
  • ilhan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu melun zihniyet mütedeyyin insanların sinirleri ile oynamaktan ve hakaret duymaktan zevk alıyor.
    Cevapla
  • hhüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı insanların ne kadar doğrucu olduğunu görmek için yüzüne bakmak yeterli. Göremeyenler Allah basiret versin diyorum sadece
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR