CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuşan Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin,  Meclis'te oylaması yapılan ve CHP ve HDP'nin ret oyuna rağmen AK Parti ve MHP'nin oyları ile geçen tezkereyle ilgili değerlendirmesinde şok açıklamalarda bulundu. 

CNNTürk'te konuşan İsmail Hakkı Pekin,  Tezkere geçmese ne olurdu sorusuna değinirken "Tüm birliği geri çekmeniz gerekiyor. Ama ben Milli Savunma Bakanı veya Genelkurmay Başkanı olsam askerimi çekmezdim, Meclis'i dinlemezdim, Cumhurbaşkanı'nı da dinlemezdim, böyle saçma sapan birşey olabilir mi" dedi. 
Meclis kararını dinlememenin yaptırımı olabilceğini kabul eden Pekin, "Ancak birilerinin bazı şeyleri göze alması gerekir. Onları göze almazsınaz o zaman ülkeyi savunamazsınız." dedi.

Tezkerenin geçmemesinin İdlib'in, Zeytin Dalı Harekat bölgesininin El Bab'ın boşaltılması anlamına geldiğini, bu yerlere de PKK'nın yerleşeceğini anlatan İsmail Hakkı Pekin, "Boşaltılan yerlerle kalmayaca bu kez ülkeye HTŞ dahil olmak üzere teröristler gelecekti, Bu mümkün mü, o yolların kontrolü Türk askerinin elinde. Bir de ümit verdiğiniz, yetiştirdiğiniz Suriye Milli Ordusu var. Onları da orada bıracakmıydık" diye sordu. 

Yorumlar 96 Yorum Var
  • Misafir 28.10.2021 20:19
    CHP 'nin tezkere olayon dz HDP'nin peşine takılmasını,oy için milli bir meselede pragmatik düşünüp ona göre davranmasını asla doğru görmüyorum.Ama demokrasilerde ülke kurallar,kanunlar ve kararlar çerçevesin de yönetiliyor malumunuz.Sayın PEKİN'in niyeti ve duruşu milli olsada açıklaması proplemli daha doğrusu verdiği örnek ..Tüm askeri ve sivil görevliler meclise ve hülümete bağlı hukuk içerisinde verilen kararlara tabidirler...Beğenmediğimiz bir kararda olsa hukuka ve uluslararası norma uygun ise ona göre davranmamız gerekir.Yanlkş amlamaya yol açacak uç örneklerden kaçınmak gerelir kanaatindeyim.İyi niyetle yapılan söylemler durumdan vazife çıkarmak isteyenlere malzeme verebilir...
  • Musa Albayrak 28.10.2021 16:58
    Ağzına sağlık aslan parçası komutan sizler var oldukça bu ülkede CHP zihniyeti hiç bir şey yapamaz
  • ŞAHABANLI HANÇER 28.10.2021 14:29
    Aynen bende senin askerin olarak hazır ve nazırım Hatta üç tanede MUHAMMED'İ ALPARSLAN İle birlikte HERZAMAN heryerde hazır ve nazır
  • TRGT 28.10.2021 13:45
    Chp ye oy verenler duyun ülke kimin eline gidiyor. Tabi salı günü bir gurup toplantısı aptalca iktidarı kötüleme secmene saçma sapan karalama sözler ardından türkiyeyi kalbinden hançerlemek hala chp diyorsanız yazıklar olsun.
  • Muhafız 28.10.2021 13:41
    İsmail Hakkı Pekin paşam ağzına sağlık. Bu tehlikeli detayları bilenler biliyor. Ama bile bile "hayır" diyenler nasıl bir kafaya sahipler anlamak mümkün değil.
Daha fazla yorum görüntüle