İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına yönelik küfürlü ifadeleri Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldi. AK Parti ve İYİ Parti Grup Başkanvekilleri karşı karşıya geldi ve tansiyon bir anda yükseldi.

Bingöl temaslarında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren bir şehit yakını, partinin Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın hışmına uğramıştı.

Şehit ağabeyine galiz küfürler eden Türkkan'a tepki çığ gibi büyürken, konuyla ilgili tartışmalar da sürüyor.

Meclis Genel Kurulu’nda "Lütfü Türkkan" tartışması yaşandı.

"ALNINDA ŞEHİT YAKINI YAZMIYORDU"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, olayla ilgili AK Parti'den yöneltilen eleştirilere cevap verirken, skandalı şöyle savundu:

"Biz gittiğimiz yerlerde çeşitli provokasyonların muhatabı oluyoruz. Bu tezgaha düşülmemesi için elimizden gelen tüm gayreti sarfetmiş olmamıza rağmen, zaman zaman bazı olumsuzluklar yaşanıyor. Bu olumsuzluklar kapsamında Türk milletinden özür diliyoruz. Bunun için daha ne yapalım? Muhatabı da özür diliyor, Sayın Genel Başkanımız da özür diliyor, ben de özür diliyorum. Siz zannediyorsunuz ki biz her şeyi biliyoruz. Adamın alnında şehit yakını diye yazmıyor."

"BU AHLAKSIZLIĞI SAVUNMAK YAKIŞMAZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da yanıt olarak, "Benim kimse gelip kulağıma senin bacını şöyle şöyle yaparım demedi, diyemez. Onun ağzını karışlarım. Kendi tabanlarınız zaten gereken cevapları verecek. Geliyor gelmekte olan. Haziran 2023'te cevabınızı milletimizden alacaksınız. Bu ahlaksızlığı savunmak yakışmaz. Dün sayın Genel Başkan sahip çıkmadı mı? Sayın Lütfü Türkkan'ın o hakaretlerine olgunluk olarak sahip çıkmadı mı?" dedi.

Dervişoğlu ise, "Ne yapalım? Asalım mı yani. Grup başkanvekilliğinden istifa etti" karşılığını verdi.

Tartışmaya CHP de dahil oldu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yol kazası olarak nitelendirdi. Altay, "Bir mevkidaşınızın başına yol kazası gelmiş, adam özür dilemiş. Siz bir mevkidaşınızın yaşadığı bir yol kazasını taşıyarak küçülüyorsunuz kusura bakmayın" dedi.

Yorumlar 156 Yorum Var
  • Siirtli 14.11.2021 16:11
    Ulan adam bas bas bağırıyor: kardeşim sehit oldu, 3 gun ayaklarını aradık, diye. Hiç olmazsa adamın ölmüşüne saygı duy!
  • hakan 13.11.2021 14:09
    demekki şehit yakını olmayanlara küfretse sorun yok
  • ASILBEY@06ÇUBUK 13.11.2021 12:10
    Şehit yakını olmayan birisine, bir milletvekilinin küfür edebileceğinimi savunuyorsunuz. Neyin,kimin temsilcisiniz. Yazıklar olsun, boyu posu olan ,kafası gözü olan herkes insan ve insan onuruna yakışan,insana saygılı gösteren kişilik oluşturamıyor ama, milletvekili olabiliyor anlaşılan.
  • adem 13.11.2021 10:39
    işin kolay çözümü var küfrü eden edilenden özür diler mesele kapanır
  • Bünyamin 13.11.2021 00:42
    keşke yazsaydı. herkesin alnında ne olduğu kim olduğu yazsaydı senin gibiler o koltuklarda olmazdı en azından
Daha fazla yorum görüntüle