Fatih Erbakan'dan döviz açıklaması

Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, döviz kurlarındaki artışın ithalata bağımlı ekonomiden kaynaklandığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2021 13:45 GÜNCELLEME 26.11.2021 13:47 SİYASET
Fatih Erbakan'dan döviz açıklaması
Fatih Erbakan'dan döviz açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada döviz kurlarındaki artışın ithalata bağımlı ekonomiden kaynaklandığını belirterek, "Yıllık 50-60 milyar dolar dış ticaret açığı olan, yerli ürün üretirken dahi yüzde 82 oranında ithal hammadde ve malzemeye bağımlı olan bir ülkenin ekonomisi ithalata bağımlı bir ekonomidir. İthalata bağımlı olmak da sürekli olarak yüksek miktarda döviz ihtiyacı, döviz talebi demektir" dedi.

Erbakan, dövizin yükselmesinin sebebinin “borç-faiz” ve “beton-çimento” ekonomisi olduğunu savunarak, “Sıcak paraya, borca, krediye dayalı, SWAP anlaşmalarıyla döviz açığını kapatmaya, günü kurtarmaya yönelik, üretmeden tüketmeye yönelik ekonomi uygulamalarının acı sonucudur. 19 senede sanayi üretiminin milli gelir içindeki payının yüzde 24’den yüzde 40’a çıkacağı yerde tam tersine yüzde 20’ye düşmesinin, tarımsal üretimin milli gelir içindeki payının yüzde 12’den yüzde 20’ye, 30’a çıkacağı yerde yüzde 6’ya düşmesinin sonucudur" dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 81 TÜMÜ
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben senin aşı karşıtı basın toplantını izlyince senden umudu kesmiştim.
    Cevapla
  • Yigido 2 yıl önce Şikayet Et
    Bize mabal okuma Yahudi lobisinin oyunu oldugunu sende biliyonda işine gelmiyor Yazikki Erbakanin oglusun
    Cevapla
  • İbrahim demir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamkendine hayrı yok bize aslan gibi koyun gibi yumuşak lider lazım değil rahmetli babası yumuşaktır elini masaya vurmuyor bize yumruğunu masaya vuran lider lazım sus lan diyecek reis lazım
    Cevapla
  • Muhsin Hatal 2 yıl önce Şikayet Et
    Geç kaldın Yiğidim atı alan üsküdarı geçti babanın mirasını akp,saadet,ve diğerleri yediler sen avucunu yala
    Cevapla
  • Ali Bektaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi aynı derenin balıkları kapitalizmin yeşile boyanmış hâli akp, saadet, refah, gelecek,hepsinin hocaları aynı bunların pan zehiri Mustafa Kemal Atatürk gerisi yalan
    Cevapla
  • Servet akıncıoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın hiç bir ülkesinde 90 sene önce ölen bir kişiden yardım ve medet dilenmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR