Ezber sayıklayan muhalefete AK Parti'li Hamza Dağ'dan tepki

AK Parti’li Dağ muhalefetin ekonomideki gelişmeler üzerine getirdiği eleştiri ve yaptığı yorumları ezber sayıklamak olduğunu ifade ederek "Takılsınlar. Türkiye engellere takılmayacak.” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2021 18:58 GÜNCELLEME 02.12.2021 18:58 SİYASET
Ezber sayıklayan muhalefete AK Parti'li Hamza Dağ'dan tepki
Ezber sayıklayan muhalefete AK Parti'li Hamza Dağ'dan tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabı üzerinden ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Muhalefet tarafından dillendirilen söylemlerin ezber olduğunu ve muhalefetin derdinin Türkiye’nin menfaati olmadığını dile getiren Dağ, açıklamasında “Dertleri Türkiye olsaydı ülke bekasını kendi hırslarından önde tutarlardı. Vesayetin, terörün, pandeminin, doğal afetlerin peşine takıldıkları gibi şimdi de doların peşine takılıyorlar. Takılsınlar. Türkiye engellere takılmayacak.” ifadesini kullandı.

Muhalefetin ekonomideki gelişmeler üzerine getirdiği eleştiri ve yaptığı yorumlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Hamza Dağ, muhalefetin ezber sayıkladığını, Türkiye’nin gelişmesini ve büyümesini görmelerine rağmen işlerine gelmediği için görmezden geldiklerini söyleyerek şu yorumu yaptı: 

“Bu ülkede muhalefet ve malum ekonomist takımı; yıllarca ‘üretim yok’, ‘saman ithal ediyoruz’, ‘üretmeden başaramayız’, ‘üretim üretim üretim!’ ezberlerini sayıklayıp durdular. Bu kişiler şu anda yapılanları görmüyor mu? Görüyorlar, biliyorlar ama işlerine gelmiyor. İhracat rekorları nasıl kırılıyor? İmalat sanayii üretimindeki artışla, üreticimizin dış talebe yetişme yarışına girmesiyle kırılıyor. Dünyada birçok ülke küçülürken, pandemiye rağmen Türkiye büyüyor. Çünkü Türkiye üretiyor. Ama işlerine gelmiyor. Savunma sanayiinde ve daha birçok alanda yerli üretim patlaması yaşandığını, tarihi gaz keşiflerinin yapıldığını, yenilenebilir enerjideki ilerlemeyi ve tüm bunların cari açığı kapatmaya başladığını… Biliyorlar. İşlerine gelmiyor. Aynı kişiler, önceki yıllarda alınan faiz yükseltme kararları için ‘ülke tefecilere peşkeş çekilmesin’, ‘yüksek faiz tedavi etmez’ diyorlardı. Şimdilerde faizin yükseltilmesi için yanıp tutuşuyorlar. Çünkü dertleri farklı. Dertleri Türkiye olsaydı, sırf ülkemize yatırım gelmesin diye ‘Türkiye’de can ve mal güvenliği yok’ diyecek kadar alçalmazlar, yatırımcıları tehdit etmezlerdi. Dertleri Türkiye olsaydı terör örgütleriyle iş tutanlarla iş tutmaz, ülke bekasını kendi hırslarından önde tutarlardı. Vesayetin, terörün, pandeminin, doğal afetlerin peşine takıldıkları gibi şimdi de doların peşine takılıyorlar. Takılsınlar. Türkiye engellere takılmayacak. Vatandaşına sahip çıkarak yoluna doludizgin devam edecek.”

 

YORUMLAR 4
  • İzmir 2 yıl önce Şikayet Et
    kilictaroglu Senin projelerine samanmi lazım. Afyonda çok var. 1- SSK yi batırdin 2- CHP yi batırdin. SAMANLARA ELLEME ONLARDA KURUYACAK. 4- İZMİRİ BATIRDİNIZ 5-İSTANBULLU BATIRDINIZ 6- SIRADA NE VAR TURKİYEMI KALDI. AMAN UZAK DUR
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Saman mı? Birilerinin karnı acıktı yine galiba.
    Cevapla
  • Brhm 2 yıl önce Şikayet Et
    Saman kafalı CHP lilerin saman kafalı genel müdürü
    Cevapla
  • erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    kılçıktaroğlu göz ameliyatı olmuş yanlışlıkla inek gözü takmışlar onun için gözü samanda.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR