CHP, HDP ve İYİ Parti'den sağlık çalışanlarıyla ilgili ortak basın açıklaması

CHP, HDP ve İYİ Partili bazı milletvekilleri, sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgili Meclis'te ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı da katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2022 15:05 GÜNCELLEME 13.01.2022 17:44 SİYASET
CHP, HDP ve İYİ Parti'den sağlık çalışanlarıyla ilgili ortak basın açıklaması
CHP, HDP ve İYİ Parti'den sağlık çalışanlarıyla ilgili ortak basın açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sağlık çalışanlarının sorunlarına ilişkin İYİ Parti ve HDP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bazı milletvekilleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Şeker, özlük hakları ve sağlıkçılara yönelik şiddete konusunda hekimlerin isyanını dile getirmek için HDP ve İYİ Partili milletvekilleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Mecliste görüşülmekte olan yasa teklifinin içerisinde müteahhitlerin sorunlarının çözümüne dair maddelerin olduğunu dile getiren Şeker, "Ancak geçen yıldan verilen bir söz vardı. Hekimlerin ve sağlıkçıların çalışma şartları iyileştirilecek, özlük hakları yeterince verilecekti. Konuyla ilgili yasa Meclisten geçti ancak geri çekildi. Hekimler, bir an önce özlük ve emeklilik haklarıyla sağlıkta şiddete ilişkin çalışma koşullarında düzenlemelerin Meclisten geçmesini talep ediyor. Her gün onlarca hekim, yurt dışına gidiyor, emekli oluyor veya istifa ediyor. Salgının pik yaptığı bir dönemde Türkiye sağlıkçılarıyla birlikte sağlığını da kaybediyor." diye konuştu.

Toplantıya, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı da katıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 96 TÜMÜ
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu şahıs gelip açıklama yaptıysa kesin bir hainlik vardır
    Cevapla
  • Deli 2 yıl önce Şikayet Et
    HAINLER CAMIASI aciklamada............bunlar batida olsa ex olurdur....
    Cevapla
  • bidost 2 yıl önce Şikayet Et
    Cehape hedepe anlarız, zaten meşrebleri bozuk, ancak iyiparti de kendine sövdürmek için her fırsatı değerlendiriyor.
    Cevapla
  • Ferhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına ne çalışma şartından bahsediyorlar? Bugün devlet hastanesinde 13.00 de randevum vardı doktorlar 20 dk 30 dk sonra geldiler. Bir kaç tetkik istedi doktor saat 15 gibi hastane koridorları neredeyse boşalmıştı. Hepsi odasında oturuyordu. Bu mesaiye başlama meselesi sabahları da böyle. Mesailerine zamanında başlamıyorlar. Normal bir memur işine 10 dk geç gelse hemen savunması istenir. Hastaneler yol geçen hanına dönmüş herkes bir telden çalıyor. Ayrıca çoğu mesaisi bitmeden çekip gidiyor. Hem randevu sistemine göre 10dk bir hastaya bakıyorlar böyle olunca da günde 8 saatlik mesai diliminde baktıkları hasta sayısı 48 civarı oluyor. Ayıptır yahu...
    Cevapla
  • ugr 2 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainleri bir arada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR