Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk ziyereti sırasında Arnavutluk Başbakanı Rama ile birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısına Arnavut gazetecinin sorusuna Rama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili söyledikleri damga vurdu. 

Başkan Erdoğan Arnavutluk ziyareti esnasında Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Başkan Erdoğan'a Arnavutluk vatandaşı gazetecinin sorusuna verilen cevaplar damga vurdu. Gazetecinin "Arnavutluk'a verdiğiniz desteklerden dolayı bir kazancınız olacak mı?" sorusuna Başkan Erdoğan "Bizi ters köşe yapmak istiyorsunuz sanırım. Ama biz ters köşe olmayacağız. Bizim aramızda kardeşlik hukuku var." ifadeleriyle yanıt verdi.

.ARNAVUTLUK BAŞBAKANI EDİ RAMA: BEN KATOLİK'İM AMA...

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti ile ilgili çıkan yorumlara değinirken deprem konutlarının teslim edildiği Laç şehrinden dönerken sosyal medyada gördüğü bir yorumda, "İyi ki Müslüman değilsin, çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile o kadar yakın duruyorsun ki Müslüman olsaydın AB'dekiler kim bilir ne derdi?" "Bir yorum vardı, ben Müslüman değilim, Katoliğim, eşim Müslümandır.  İster Avrupa Birliği ister, Arnavutluk'ta Arnavutluk ile Türkiye arasındaki ilişkilerden hiç kimsenin endişesi olmasın. 

KOMPLO TEORİSİ YAPANLAR BU YORUMLARI ANCAK YAPAR 

Arnavutluk'un kapalı olduğu zamanlarda bile Türkiye ile ilişkileri vardı. Türkiye ile ilişkileri çok eskilere dayanıyor. Benim ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki ilişki ise endişelenecek hiçbir şey yok. Yapılan  bütün yorumlar gülünçtür. Komplo teorileri yapanlar bu yorumları ancak yapar.  Oysa özellikle Avrupa Birliği içinde ciddi olarak bu yorumları yapanlar da varmış. Bazı şeyler vardır ki onları bozamazsınız. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti dışında bize özel bir toplantı ayarlayarak bize destek veren bir ülke bilmiyorum. Arnavutluk'u ayrı bir devlet olarak tanıyan ilk ülkelerden biri oldu. Bunu yanımda bulunan beyefendi yaptı. 
Komplo teorileri bir yana, Türkiye'nin bölgedeki rolü değiştirilemez ve tektir. Ve şüphesiz ki çok yapıcı bir roldür. 

ERDOĞAN'LA SIK GÖRÜŞEBİLMEM AYRICALIKTIR

Gerçek şu ki; bazı şeyler var ki, onları bozamazsınız. Ben sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti dışında özel toplantı ayarlayarak destek veren bir başka hükümet bilmiyorum. Bu hükümetin Kosova Parlamentosu'nu doğrudan takip etmiş, onu bağımsız olarak tanıyan ilklerden biri oldu. Yanımda bulunan beyefendi yaptı bunu. Türkiye'nin bölgedeki rolü değiştirilemez, tektir ve şüphesiz ki çok yapıcı bir roldür. Barışı destekleyen yapıcı bir roldür. Bütün atılan gölgeler, özellikle Türkiye'de Cumhurbaşkanı üzerine atılan gölgelerin hepsi senaryodur. Düşüncelerin, farklı yorumların senaryolarıdır bunlar, gerçekle uymuyor. Bu benim için ayrıcalıktır. Küçük bir ülkenin başbakanı olarak bu kadar sık Erdoğan'la görüşebilmem ayrıcalıktır. Hiçbir zaman onunla yaptığım görüşmelerde bana ders veren hoca pozisyonunda onu hiç görmedim. Bana farklı reçeteler veren bir hoca olarak görmedim onu.

ERDOĞAN GİBİ SÖYLEDİĞİNİ YAPAN TEK KİŞİ KENDİSİDİR

Beni zor durumda bırakan hiç olmadı onun pozisyonu. Böyle bir ilişkimiz olmadı. Tam tersine karşılıklı saygı vardı. Bunlar önemli şeyler. Bu ilişkide tabii ki çıkar vardır. Bu büyük çıkar nedir: işte bu onun konuşmalarının, projelerinin gerçekleştirilmesinde o büyük çıkar. Benim için özel bir gün. Bu kadar açık söylememiştim, uluslararası arenada çok sık rastlanmaz ki, ebediyyen ve hayıra hayır diyen liderlerle görüşebilmek, bunları kolay kolay bulamıyorsunuz. Gerçek bir lidere rastlamak kolay değildir. Erdoğan gibi söylediğini yapan, yaptığını söyleyen tek kişi kendisidir. Ben onunla yaptığım görüşmelerde alenen duyduğum hiçbir şeyi gizli duymadım. Arnavutluk ve Türkiye ilişkileri çok önemlidir. Türkiye'nin AB ilişkileri de önemlidir. Arnavutluk ve Balkanlar ilişkisi Türkiye sayesinde önemlidir. AB Türkiyesiz olursa gerçekten iyi bir yola varmayacaktır. Türkiye çok önemli bir ülkedir AB'nin güvenliği açısından. Ben bütün görüşmelerde bunu söyledim, çünkü bu gerçek. Ne zaman görüşmeler yapılır, biz Türkiye'yi mi, AB'yi mi seçelim diye bir şey olamaz. Biz Türkiye'nin çok yakın dostuyuz. Ayrıca AB'nin stratejik müttefikiyiz. Biz burada bir seçim yapmak zorunda değiliz. Bizim tek seçimimiz var o da Arnavutluk'tur. Sayın Erdoğan bana çok sık söylüyor; günün sonunda alınan her karar Arnavutluk ve Arnavutlar içindir. Ne Türkiye için ne başkaları içindir, teşekkür ederim."

Yorumlar 36 Yorum Var
  • .... 19.01.2022 16:44
    nede olsa Osmanlı torunu
  • Vatandaş 18.01.2022 10:00
    Göremesin elbette, hiç kimse kimseye benzemez, herkesin fiziki. yapısı, düşüncesi, inancı, karekteri farklıdır. Büyük Allah’ımız, aynı şeyden ikitane yaratmamıştır
  • Rumeli Türkü 18.01.2022 09:51
    "Millet" kodu ile yazan kardeşim, hiçbir topluluğun tamamı için ithamda bulunmamanı öneririm. Çünkü içlerinde 1 tane bile bahsettiğin ithamdan olmayan varsa bulup helallik alman gerekiyor. Sana tavsiye şimdiden tüm Arnavutları araştırmaya başla! Son söz bütün müslümanlar kardeştir
  • erujkfyuıy 18.01.2022 09:27
    edirneliye cevap o 500 evin karşılığında 500 kat daha fazla ihracat yapacağız
  • ercisli 18.01.2022 09:05
    adam doğruyu görmüş ama bizim muhalefet hala düşmanlık yapıyor.kendinizi yırtsanız bu millet bi daha o koltuğu size vermez.siz gidin örgütlerden medet umun. sonuna kadar RTE sonuna kadar REİS
Daha fazla yorum görüntüle