Türkiye'den Irak'a Pençe-Kilit notası verildi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Irak'a Türkiye'nin düzenlediği Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin nota verildiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2022 19:32 GÜNCELLEME 21.04.2022 19:41 SİYASET
Türkiye'den Irak'a Pençe-Kilit notası verildi
Türkiye'den Irak'a Pençe-Kilit notası verildi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Iraklı yetkililerin Pençe-Kilit Operasyonu'na ilişkin açıklamalarına dair Irak'a nota verildiğini açıkladı:
 
"Türk Silahlı Kuvvetleri'nce 18 Nisan 2022 tarihinde Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflere karşı başlatılan Pençe-Kilit Harekâtı’na ilişkin Irak resmî makamlarınca yapılan açıklamalar ve bu çerçevede öne sürülen temelden yoksun iddialardan duyduğumuz rahatsızlık ile Irak tarafından beklentilerimiz, bugün (21 Nisan) Bakanlığımıza çağrılan Irak Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarına iletilerek, görüşlerimizi içeren bir Nota tevdi edilmiştir.
 
PKK terör örgütü yaklaşık 40 yıldan bu yana Irak'ın kuzeyinde konuşlu kamplarından ülkemizi hedef almaktadır. Hal böyleyken, Irak’ın egemenliği ve istikrarı açısından da tehdit oluşturan terör örgütünün varlığına son verilmesi yönündeki ısrarlı taleplerimize bugüne kadar Irak makamlarından arzu ettiğimiz karşılık maalesef alınamamıştır.
 
Birçok ülke ve uluslararası kuruluş tarafından da terör örgütü olarak tescillenen PKK’nın Irak topraklarındaki varlığının yine bu ülke makamlarınca bertaraf edilmesi öncelikli tercihimizdir. Ayrıca, ortak menfaatlerimiz temelinde PKK terör örgütüyle mücadele konusunda ülkemiz Irak’la yakın işbirliğine de daima hazırdır.
 
Ancak Irak makamlarınca bu yönde somut ve etkin adımlar atılmadığı ve PKK terör örgütünün Irak topraklarından ülkemize oluşturduğu ulusal güvenlik tehdidi sürdüğü müddetçe, ülkemiz BM Şartı’nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı temelinde gerekli önlemleri almaya devam edecektir."

YORUMLAR 44 TÜMÜ
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Kısa ve öz aksiyonlar alınmış. Harika
    Cevapla
  • Vatansever18 2 yıl önce Şikayet Et
    artık devir değişti ırak kendine çeki düzen versin ırak kendini düzeltmezse inanıyorumki yakın tarihte biz haritayı yeniden düzelticez inşallah inönünün bu vatan toprağının bağrından söküp ingilize bedava verdiği musul kerkük toprakları halen misaki milli sınırlarımız içerisinde
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak ı komple alalım
    Cevapla
  • enver 2 yıl önce Şikayet Et
    demek ki ırak yönetimi hala İran'ın etkisi altında. bu da şu oluyor; yine kandildekiler irana kaçacak.
    Cevapla
  • B.Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkenin topraklarından başka bir ülkeye sistemli ve düzenli bir şekilde saldırılar oluyorsa söz konusu ülkeye daha ciddi ve caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. bu pkk resmen ırak topraklarını üsse dönüştürmüş durumda ırakın kuzeyini babasının çiftliği gibi kullanıyor kandil yine aynı bölgede bir de biz operasyon yapınca sesleri çıkıyor aslında ırak hükümetinin tepkisizliği bölgedeki terör yapılanmasına açıkça göz yummaktır ve Türkiye açısından savaş sebebi sayılabilecek bir noktaya gitmektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR