Kaftancıoğlu mesafeli olduğu 'Atatürk'e' sığındı: Çağrısından çok o ifadesi konuşuldu

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk Havalimanı'nda inşa edilecek millet bahçesinin yapımına karşı çıkmak için yarın bir eylem gerçekleştireceklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2022 20:50 GÜNCELLEME 16.05.2022 20:50 SİYASET
Kaftancıoğlu mesafeli olduğu 'Atatürk'e' sığındı: Çağrısından çok o ifadesi konuşuldu
Kaftancıoğlu mesafeli olduğu 'Atatürk'e' sığındı: Çağrısından çok o ifadesi konuşuldu

CHP içinde bile açıklamaları sebebiyle çokça eleştirilen ve özellikle 'Atatürk' dememesiyle hedef tahtasına konan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, provokasyon çağrısında 'Atatürk' vurgusu yapması dikkatlerden kaçmadı. 

CHP, tamamlandığında dünyanın en büyük yeşil alanlarından biri olacak, 132 bin 500 ağacıyla İstanbul'un merkezinde 5 milyon 61 bin metrekarelik yeşil bir koridora dönüşecek millet bahçesine karşı çıkmayı sürdürüyor.

Son olarak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yarın Atatürk Havalimanı'na giderek eylem yapacaklarını açıkladı.

Kaftancıoğlu paylaşımında, "Yarın saat:11.00’de Atatürk Havalimanı’na gidiyoruz. Atatürk’e, doğaya, kente düşman olanlara bir çift sözümüz var. Doğa dostu kurumlar ve kişileri bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

'ATATÜRK DEMİYORUM' DİYEN KAFTANCIOĞLU'NDAN ATATÜRK'LÜ PROTESTO ÇAĞRISI

135 bin ağaçlı projeye 'doğa düşmanı' diyen Kaftancıoğlu'nun Atatürk vurgusu yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Kaftancıoğlu, geçtiğimiz aylarda kendisine yöneltilen, "Neden 'Atatürk' demiyorsunuz?" sorusuna, "Ben Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim" diyerek yanıt vermişti.

ATATÜRK DEMEDİĞİ İÇİN PARTİ İÇİNDE ELEŞTİRİLDİ: TWEETLERİ GÜNDEM OLMUŞTU

O dönem CHP İzmir Milletvekili olan Mehmet Ali Çelebi de isim vermeden Kaftancıoğlu'nu eleştirmiş, "Partimizin bir il başkanı Atatürk demeyi tercih etmezmiş. Millet gönlüne koyup haykırdıktan sonra sen demesen ne yazar" ifadelerini kullanmıştı. Çelebi tartışmadan kısa bir süre sonra partisinden istifa etmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise tartışmalara ilişkin, "CHP'de Atatürk'le sorunu olan, Atatürk düşmanlığı yapan, Atatürk tartışması yapan hiç kimse olmaz. Eşyanın tabiatına aykırı" demişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 251 TÜMÜ
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadına nasıl inanıyorlar anlamadım sahtekarın ta kendisi şimdi de atatürk 'ün arkasına sığınıyor iki yüzlü
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğa dostu Atatürkçüler millet bahçesini alkışlar ve bir ağaçta onlar diker. Sizin gibi PKK itleride ancak yeşil düşmanı örümcek kafalı artıklar karşı çıkar.
    Cevapla
  • Çevik 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP de bu kadın gibi ikiyüzlü kişi çok ATATÜRK ü suistimal yapanlar
    Cevapla
  • Engin Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vardır azdır sen müslüman gibi görünüp her türlü rezilliği yapanlara bak
    Cevapla
  • çevreci 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadın gerçekten çereci olsaydı 5 milyon 61 bin metre karelik yeşil alana ve 132500 ağaca karşı çıkmazdı. bu kadının derdi çevre falan değil. bu kadın gezide polisimize taş atmış bir kadın. devletimize katil demiş bir kadın.
    Cevapla
  • kaos kokusu 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadında her daim yeni bir kaos çıkar mı diye bekleyip duruyor. bir kaos kokusu aldımı hemen teröristleri organize edip işe koyuluyor. bu kadından çok çektik. çok illet şirret bir kadın. Allah kendi şerrini kendine çevirsin. tez vakitte yok olup gitsin İnşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR