Şentop, Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştiren Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Azhar Azizan Harun ile görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2022 15:36 GÜNCELLEME 13.06.2022 15:36 SİYASET
Şentop, Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüştü
Şentop, Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüştü

Şentop, TBMM’de Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Azhar Azizan Harun ve beraberindeki heyeti kabul etti. TBMM Başkanı Şentop, dost ve kardeş Malezya’nın, Güneydoğu Asya bölgesinde Türkiye’nin stratejik ortağı olduğunu, iki ülke arasındaki üst düzey temasları, ziyaretleri arttırmayı arzu ettiklerini kaydetti.

Ağustos ayında Malezya Kralı'nın, Temmuz ayında da Malezya Başbakanı İsmail Sabri Yakub'un Türkiye'ye gerçekleştirmeleri ön görülen ziyaretlerinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine güçlü bir katkı sağlayacağına dikkat çeken Şentop, Türkiye ile Malezya’nın, İslam coğrafyasının iki stratejik kanadında yer alan demokrasiler olarak ikili ilişkilerini her alanda geliştirmeyi hedeflemesi gerektiğini söyledi.

Şentop, şöyle konuştu:

"Malezya’yı 650 milyonluk Asya coğrafyasında stratejik dost ve kardeş bir ortak olarak telaki ediyoruz. Sizin de bizi Avrupa’ya, Orta Doğu’ya, Afrika’ya, Orta Asya’ya açılan güvenilir ve stratejik bir ortağınız olarak gördüğünüzü biliyoruz. İslam İş birliği Teşkilatının girişimleriyle Türkiye ve Malezya’nın da çok yoğun bir şekilde desteklediği 15 Mart’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından Uluslararası İslamofobiyle Mücadele Günü ilan etmesi çok önemli bir uluslararası ortak başarımızdır. Bu bağlamda 2019 Kuala Lumpur zirvesinde mutabık kalındığı üzere İslam düşmanlığı, İslamofobiyle mücadele konusunda ortak bir televizyon kanalı tesis etme projemiz de en kısa sürede hayata geçirilmelidir. Güncel, bölgesel ve küresel gelişmeler ile uluslararası platformlarda gündemde olan konular hakkındaki istişarelerimizi de her düzeyde yoğunlaştırmalıyız."

Başta savunma sanayi olmak üzere, elverişli bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesinde azami fayda olduğunu belirten Şentop, "Terörizm, yabancı düşmanlığı ve İslamofobiyle mücadele, küresel ekonomik sistemin geleceği, Filistin meselesi gibi ümmetin ve insanlığın karşı karşıya olduğu diğer sınamaların çözümü bağlamındaki iş birliğimizi güçlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Azhar Azizan Harun da göreve seçilmesinin ardından kendisine iletilen başka davetler olmasına rağmen ilk ziyaretini Türkiye’ye yapmak istediğini, bunun da Türkiye’ye verdikleri önemi ortaya koyması bakımından önemli olduğunu dile getirdi.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR