TBMM'nin ev sahipliğinde göç ve mülteci konferansı

TBMM'nin ev sahipliğinde parlamentolar, göç ve mültecilere ilişkin küresel mutabakatlarla ilgili konferans düzenleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2022 09:41 GÜNCELLEME 20.06.2022 12:01 SİYASET
TBMM'nin ev sahipliğinde göç ve mülteci konferansı
TBMM'nin ev sahipliğinde göç ve mülteci konferansı

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Parlamentolar Arası Birlik İş birliğinde düzenlenen “Parlamentolar ve Göç ve Mültecilere İlişkin Küresel Mutabakatlar: Daha Güçlü Uluslararası İş birliği Ve Ulusal Uygulama Nasıl Sağlanabilir?” konulu Küresel Parlamenter Konferansı Türkiye Büyük Millet Meclisinin ev sahipliğinde 20-21 Haziran 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center'da düzenleniyor. 

TBMM ve PAB İşbirliğinde Gerçekleştirilecek olan Küresel Parlamenter Konferansı, TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop, 53 ülkeden Senato ve Meclis Başkanları, Senato ve Meclis Başkanvekilleri ile milletvekillerinin yanı sıra uluslararası kuruluşlar, göç konusunda çalışan uzmanlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla gerçekleşiyor.

1889 yılında temelleri atılan PAB, Dünya üzerindeki ülkelerden 178’inin temsil edildiği en geniş kapsamlı parlamenter birlik niteliğini taşıyor.



20 Haziran Dünya Mülteciler Günü ile aynı gün başlayacak olan Konferans, 2018 yılında kabul edilen Küresel Göç Mutabakatı ve Küresel Mülteciler Mutabakatının uygulanmasında kaydedilen ilerlemeyi ve daha güçlü kolektif, ikili ve ulusal eylemin önünde duran eski ve yeni zorlukların değerlendirilmesi ve tecrübe alışverişi için önemli bir fırsat sunacak.

Çeşitli ülkelerden yerinden edilmiş geçici koruma altındaki dört milyondan fazla göçmene ve sığınmacıya ev sahipliği yapan Ülkemizin tecrübelerinin paylaşılacağı Konferans, daha güçlü uluslararası işbirliğini ve ulusal uygulamaları teşvik etmek üzere parlamentoların birlikte ve bireysel olarak yapabilecekleri temasları ve atabilecekleri somut adımları belirlemeyi amaçlıyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    mülteciler konusunda bir halk refarandumu yapılsa en az yüzde 85 -istemiyoruz- oyu çıkar.işte AKP seçimi kaybederse nedeni bu olacak.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR