6'lı masa 15 Temmuz'u yok sayacak! FETÖ'ye umut oldular

Her fırsatta 'OHAL mağdurlarını serbest bırakacağız' çıkışında bulunarak FETÖ'cülere kucak açılacağını aba altından gösteren 6'lı masa 15 Temmuz'u unutturmaya çalışıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2022 07:47 GÜNCELLEME 05.07.2022 09:37 SİYASET
6'lı masa 15 Temmuz'u yok sayacak! FETÖ'ye umut oldular
6'lı masa 15 Temmuz'u yok sayacak! FETÖ'ye umut oldular

Bir araya gelmelerinden bu yana henüz tek bir ortak paydada bile buluşamayan 6'lı masanın 15 Temmuz gecesiyle alakalı tek bir kelime dahi etmemesi, bunun üzerine FETÖ'cü hainlere kucak açan, tutuklu bulunanlara umut veren ifadelere başvurulması tepkilere yol açtı.

ŞEHİT AİLELERİ FARKINDA

Şehit babası Selahattin Yalçın, "6’lı masa ülkeyi nasıl satarız diye toplanıp toplanıp karar alıyor. 15 Temmuz’u, şehitlerimizi yok sayıyorlar. Onlar o masada kalacak. 2023 seçimlerinde vatanını, milletini seven insanlar bunlara gereken dersi verecektir" dedi.

Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Muhammet Yalçın, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainlere direnmek için 4 arkadaşıyla birlikte Külliye'nin önüne gitti. Darbecilerin, Külliye'yi ateş altına aldığı sırada kendisini arayan babasına, "Vatanı bu hainlere bırakmayacağız" diyen Muhammet saniyeler sonra daha 22 yaşındayken şehit düştü. Şehidin babası Selahattin Yalçın kalkışmanın 6'ncı yıldönümü yaklaşırken duygularını SABAH'a anlattı. Yalçın, FETÖ güzellemesi yapanları Meclis çatısı altında VIP ağırlayan, onları kucaklayan altılı masaya da tepki gösterdi:

'MUHAMMET' DİYE BAĞIRDIM, SES GELMEDİ. OĞLUMU MORGDA BULDUM: Oğlum telefonda benimle konuşurken Külliye'ye ikinci bomba düştü. 'Muhammet' diye bağırdım. Ses gelmedi. Kaçtı diye düşünürken oğlumu morgda buldum.

"TÜRKİYE KURTULUŞ SAVAŞI VEREREK UÇURUMUN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ" Muhammet "Baba ben şehit olacağım. Elime fırsat geçerse bu ülkenin gidişatını değiştireceğim" dedi. 15 Temmuz bir kurtuluş savaşıdır. Türkiye bir uçuruma girdi ve uçurumun eşiğinden döndü. O gün herkes meydanlara çıktı. 'Niye çıktılar, çıkmasalardı ölmezlerdi' diyorlar. Çıkmasaydı seni başkası yönetirdi. Ülkemiz paramparça olurdu, Suriye gibi olurduk. Biz bunu insanlara anlatamıyoruz.

"KARŞIMIZDA YAŞANANLARA 'TİYATRO' DİYEN BİR ZEKÂ YOKSUNU VAR"

6'lı masa ülkeyi nasıl satarız diye toplanıp toplanıp karar alıyor. Allah muhafaza başa gelseler 15 Temmuz'u, şehitleri yok sayacaklar, hain FETÖ'cüleri kahraman ilan edecekler. Onlar o masada kalacak. 15 Temmuz'a tiyatro diyen bir zekâ yoksunu var karşımızda. İnşallah 2023 seçimlerinde bunlara gereken dersi sağduyulu, vatanını, milletini seven insanlar sandıkta verecektir.

"KEŞKE ÇIKMASAYDI DEDİĞİM BİR AN BİLE OLMADI"

Oğlumla gurur duyuyorum. Önce vatan. Irak'ı, Suriye'yi, Libya'yı görüyoruz. Ülkenin kıymetini bilmiyorlar. Alnımız açık, dimdik ayakta duruyoruz. "Keşke hiç çıkmasaydı" dediğim bir an bile olmadı. Milliyetçi bir çocuktu. O çocuğu evde tutamazsın. Benim oğlum şehit oldu. Yine olsun yine gönderirim. Benim oğlum her gün yaşıyor. Ayette, 'Allah yolunda öldürülenleri ölü saymayın. Hayır, onlar diridir' diyor.

KAHVE İÇEREK İZLEDİ VIP KONUK ETTİ

15 Temmuz darbe girişimini kahve içerek izleyen Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta da FETÖ güzellemesi yapan Melek Çetinkaya ile 15 Temmuz'un askeri öğrencilerinden Taha Furkan Çetinkaya'ya kucak açtı.

 

KAYNAK : Sabah
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 192 TÜMÜ
  • kaos planı 1 yıl önce Şikayet Et
    kurumlarda kalan kripto fetöcüler hala ufak ufak kaos çıkarma peşinde. bütün oyunları, tiyatroyu, yalanı iftirayı , düzmece senaryoları ve hainlikleri kendileri yapıp kenarda duruyorlar. ihanetin tam göbeğinde yer alıyorlar ama kendilerini kenarda gösteriyorlar. Kendilerini çok masum, mağdur, haklı tarafmış gibi gösteriyorlar. karşı tarafı ise saldırgan, haksız, şiddet yanlısı, mağduru ezen, çok kötü gibi gösteriyorlar. senaryolarını uygularken kendilerini haklı ve doğru iş yapıyormuş gibi gösterme çabasındalar. halk ile devletimizi karşı karşıya getirip kaos çıkarmanın derdindeler. ikinci çıkarları ise : hükümete kızan halkın hükümete oy vermeyeceğini de hesap ediyorlar.
    Cevapla
  • AKM 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu 15 temmuz durup durduğu yerde gelmedi birileri 83 milyonu kandırıyor hele sıra gelsin siyasi ayağı soruşturmasına göreceğiz yer yerinden nasıl oynuyor yok öyle ben dedim oldu bu işler bağırmakla olmaz eminim sağlam deliller var soruşturma tepeden başlar biz ne yaptık çaycı dan simitçi den çiftçiden adını yazmasını bilmeye lerden ve sevmediklerimizden halbuki 2 ci dünya savaşında nasıl yaptılar ilk tepeyi aldılar ve çorap söküğü gibi geldi yazın bir kenara dosya yeniden meclise gelecek ve çorap söküğünü göreceğiz
    Cevapla
  • uluhakan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu millet bu hayinlere fırsat vermez
    Cevapla
  • Hikmet Aras 1 yıl önce Şikayet Et
    bu Necip millet 2023'te inşallah bunlara öyle bir ders verecek ki bu yıkım ekiplere akılları asla asla yerine gelmez
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz Darbeyi Arastırma Komisyonu Meclis Raporu neden milletle paylaşılmıyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR