Taliban tarih verdi: Afgan mülteciler için Türkiye’ye heyet geliyor!

Suriyelilerle beraber ülkedeki en büyük mülteci grubu olan Afgan göçmenlerin durumunu araştırmak üzere Taliban, Afganistan Göç ve Mülteciler Bakanlığı'ndan bir heyetin Türkiye'ye gönderileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.08.2022 01:17 GÜNCELLEME 18.08.2022 09:59 SİYASET
Taliban tarih verdi: Afgan mülteciler için Türkiye’ye heyet geliyor!
Taliban tarih verdi: Afgan mülteciler için Türkiye’ye heyet geliyor!

Taliban, Afganistan Göç ve Mülteciler Bakanlığı'ndan bir heyetin Afgan mültecilerin durumunu araştırmak için gelecek hafta Türkiye'ye gideceğini açıkladı.

Afganistan Göç ve Mülteciler Bakan Yardımcısı Mohammad Arsala yaptığı açıklamada, Afgan mültecilerin durumu ve Afganistan’a dönüşleri konusunda Türk makamlarıyla yaptıkları görüşmelerde bir sonuca varmadıklarını ifade ederek, bu konuda henüz bir anlaşmanın olmadığını aktardı.

ZİYARET GELECEK HAFTA

Arsala, gelecek hafta içerisinde  Türkiye'deki Afgan mültecilerin durumunu ve sorunlarını araştırmak için Türkiye'ye gideceğini açıkladı.

Mültecilerin dönüşü, yaşadıkları sorunlar ve onlara yardım konusunda her konuda detaylı görüşmeler yapılacağını aktaran Arsala, tüm sorunların dikkate alınacağını ifade etti.

SON 7 AYDA 40 BİN AFGAN MÜLTECİ SINIR DIŞI EDİLDİ

Taliban, Afgan göçmenlerin zorla sınır dışı edilmesini önlemek için başta İran ve Pakistan olmak üzere komşu ülkelere heyetler gönderdi. Türkiye'deki Afgan Mültecileri Destekleme Derneği'nin istatistiklerine göre, Türkiye son 7 ay içinde yaklaşık 40 bin Afgan mülteciyi sınır dışı etti.

KAYNAK : İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 165 TÜMÜ
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Makul sevide kabul edilebilir ama kontrollu swkilde. Akin akin irandan gelmeleri kabul edilemez.
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat--Afganlılar biraz çoğalsın,yerleşsin,vatandaşlık neyin kazansınlar...ülkelerindeki -Bacha- geleneğinide uygulamaya kalkarlar ülkemizde. Bacha(erkeklerle ilişki,oğlancılık)Afganistan a özgü bir gelenek,örf ve adet.
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Mültecilerin artı ve eksileri var artıları ucuz insan gücü, özellikle ülkemizde gençler çalışmıyor kolay para kazanmanın peşinde en lüks kafeteryalar da kahve içip manitayla eğleniyor kafede çıktımı hükümete yükleniyor işsizlikten dem vuruyor;eksi yönüse cami avlularun da ,market önlerinde parklarda sürekli dinlenmeleri ama yine de vasiflilarin kalmasından yanayım
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yüzsüz bunlar ya EV SAHİBİ TURK HALKİ İSTEMİYOR d dikce yapışıp yamaniyorlar, hiç gurur yok .
    Cevapla
  • hhüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olunca muhatabımız bizimkilere birşeyler oluyor. Kimin düşmanısın hakkın mı Allahın mı? Ne bu tripler kardeşim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR