Kremlin: 4 bölge 30 Eylül'de Rusya'ya ilhak edilecek

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'da Rus işgali altındaki bölgelerin (Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson) ilhakını 30 Eylül'de yani yarın yapacaklarını açıkladı.

Kremlin: 4 bölge 30 Eylül'de Rusya'ya ilhak edilecek
Kremlin: 4 bölge 30 Eylül'de Rusya'ya ilhak edilecek
GİRİŞ 29.09.2022 13:22 GÜNCELLEME 29.09.2022 20:44
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Ukrayna'da Rus işgali altındaki bölgelerin (Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson) ilhakını 30 Eylül'de yani yarın yapacaklarını açıkladı.

Peskov, "30 Eylül'de yeni bölgelerin Rusya'ya katılmasına ilişkin Kremlin’de imza töreni düzenlenecek." ifadelerini kullandı.

Peskov, düzenlenecek imza töreninde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşma yapacağını ve Rusya'ya bağlanan bölgelerin yöneticileriyle görüşeceğini söyledi.

İngiltere: Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracakİngiltere: Putin 4 bölgenin Rusya'ya ilhakını 30 Eylül'de duyuracak

İNGİLİZLER ÖNCEDEN DUYURMUŞTU

İngiliz istihbaratı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Vladimir Putin'in 30 Eylül'de Rus parlamentosuna hitaben yapacağı konuşmada, Ukrayna'da işgal altındaki bu bölgelerinin Rusya Federasyonu'na katılımını duyuracağını belirtmişti.

Referandum sonuçları açıklandı: NATO'dan çok sert açıklama!Referandum sonuçları açıklandı: NATO'dan çok sert açıklama!

Çin'den Rusya'ya referandum tepkisi: Toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeliÇin'den Rusya'ya referandum tepkisi: Toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli

ERDOĞAN "ENDİŞELİYİM" DEMİŞTİ

Erdoğan, "Ukrayna'nın işgal edilen bölgelerindeki referandum olayı, ilhak kararı çıkarsa ki endişeliyim. Tanıdığım Putin kafasına bir şey koyduysa onu bir şekilde yapar" demişti.

Türk Dışişleri ve diğer ülkeler, söz konusu referandumu tanımayacaklarını bildirmişti.

NOT: Rusya Kırım'ı da benzer bir hamleyle ilhak etmiş, ancak hiçbir ülke Kırım'ı Rus toprağı olarak tanımamıştı.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya cephede Müslümanları savaştırdı. Ölen askerlerinin çoğu Müslüman federasyon bölgeler. Müslümanlar uyanınca Kremlin 'de fareler dolaşacak inşaAllah. Ruslar kendisi savaşmamak için kaçıyorlar. Bu durumda 4 bölgenin artı Kırım ilhakı Rusya'nın çöküşü olur inşaAllah.
    Cevapla
  • Terazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarafsız ülkelerin gözetmenlerinin katılımıyla yeniden referandum yapılsın,yine tanımam derse zelenski dünya onu kınayacak.
    Cevapla
  • Fahrettin Paşa 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisler KKTC ne olacak, tanıyın artık!
    Cevapla
  • Fahri25 1 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın kazanması lazım yoksa abd ve bizi yunanistanla bizi savaşa sokacak.
    Cevapla
  • Kızılderili 1 yıl önce Şikayet Et
    Oralar hep Türk toprakları ... hırsızlara ölüüüüm..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!