MHP'den "Kültür taşıyıcıları" hamlesi... "Kanun teklifimizi Meclis'e sunduk"

MHP sözlü ve yazılı kültür taşıyıcılarının Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında, alanlarına uygun nitelikte istifade edilmesi için kanun teklifini TBMM'ye sundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 13:51 GÜNCELLEME 29.09.2022 13:51 SİYASET
MHP'den "Kültür taşıyıcıları" hamlesi... "Kanun teklifimizi Meclis'e sunduk"
MHP'den "Kültür taşıyıcıları" hamlesi... "Kanun teklifimizi Meclis'e sunduk"

MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Meclis'te UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Ödülü sahibi Adem Göçer ve beraberindeki heyetle basın toplantısı düzenledi.

MHP'li Taşlıçay, sözlü ve yazılı kültür taşıyıcılarının gelenek aktarıcılarından halk ozanları, aşıklar, enstrüman, ses ve enstrüman icracılarının, Kültür ve Turizm Bakanlığınca maddi, manevi desteklenmesi gerektiğini belirtti.

MHP olarak sözlü ve yazılı kültür taşıyıcıları için Meclis Başkanlığına kanun teklifi sundukları bilgisini veren Taşlıçay, şöyle konuştu:

"MHP olarak, sözlü ve yazılı kültür taşıyıcılarımızın, Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında alanlarına uygun nitelikte istifade edilmeleri yönünde kanun teklifimizi yüce Meclis'e sunduk. Kanun teklifimizde önerdiğimiz istihdam modeliyle, somut olmayan kültürel miras aktarıcılarının yaşamın dinamikleri doğrultusunda icra ve aktarımlarından uzaklaşmalarının önüne geçilecek, birikimlerinden istifade edilebilecek, gelenek aktarımında kolaylık sağlanacaktır. Biz Aşık Veysel'in toprağına sevdasını, Hacı Bektaş-ı Veli'nin niyazını, Muharrem Ertaş'ın avazını, Çekiç Ali'nin, Hacı Taşan'ın tellendirdiği bozlakların havasını ve Neşet Ertaş'ın o güzel gönül dünyasını gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Dileğimiz odur ki; kanun teklifimizin yasalaşmasıyla, yorulup giden Neşet Ertaş'ımızı hatırasına yaraşır bir şekilde yad edelim, mirasının garip kalmaması için gayretimizle ruhunu şad edelim."

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR