Kılıçdaroğlu: Yüreği yeten peşimden gelsin

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün Meclis'e verecekleri "başörtüsüne güvence" teklifiyle ilgili, "Artık kanunu çıkaralım ve bu çağdışı tartışma bitsin. Yüreği yeten de peşimden gelsin" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2022 13:45 GÜNCELLEME 04.10.2022 14:22 SİYASET
Kılıçdaroğlu: Yüreği yeten peşimden gelsin
Kılıçdaroğlu: Yüreği yeten peşimden gelsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Türkiye'de her genç istediği müziği dinlesin istiyorum. Her genç düşünce özgürlüğüne sahip olsun. Özgürlük, huzur istiyorum.

7,5 milyon gencimiz ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 7,5 milyon gencin tarihsel bir sorumluluğu var. Ya bir dikta yönetimine kalıcılık sağlayacağız ya da bir dikta yönetimini demokratik yollarla sonlandıracağız. İkincide benimle beraber olmaya hazır mısınız? (Burada 'Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu' sloganı atıldı.) Hazırsanız beraber çalışacağız. Benim kadar çalışmayabilirsiniz. Onu da anlayışla karşılarım.

"AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİ TARTIŞMA PROGRAMINA KATILMIYOR"

Hiçbir AK Partili milletvekili tartışma programına katılmıyor, katılamaz. Çünkü vicdanı olan AK Partili vekil doğruyu söylerse diye. Onun yerine kalemini satan gazetecileri çıkarıyorlar. Kalemini çıkarandan gazeteci olmaz, nokta.

Basın İlan Kurumu, basın infaz kurumuna dönüştü.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Ülkeyi yönetenler faizi indireceğiz diyor. İndirin. Hangi faizi indirdiler. Merkez Bankası'nın bankalara açtığı faizi indirdiler. Halkın, çiftçinin, sanayicinin faizini değil.

Vatandaşın devlete borcu varsa, o faiz yüzde 30. 19'dan 30'a çıkardılar. Peki vatandaşın devletten alacağı varsa, onun faizi de yüzde 9.

Bankaların yüzde 400'lere varan kâr elde etmeleri, vatandaşa verdikleri kredilerin faizleriyle MB'den aldıkları faizin arasındaki farktır.

'Sırf daha iyi araba alabilmek için başka toplumların kapısına bakanlara acıyarak bakıyorum' diyor. TDK'nın verdiği açıklamaya göre bunlar süfli yani adi, aşağılık, bayağı insanlar. Bu dili kullanmayın. Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli koltuğunda oturan kişinin böyle dil kullanması hepimizin kendi vicdanında derin sorgulamalar yapmaktadır. Bu dili neden kullanıyorsun? Sen imkan sağladın da olmadı mı?

Hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Güzel hayalleriniz olsun. Bir şeyden emin olun: Sizin hayalleriniz benim hedefim olacak ve biz bu hedefi gerçekleştireceğiz.

BAHÇELİ'NİN "DNA TESTİ YAPTIR" ÇAĞRISINA YANIT

Sayın Bahçeli bugün demiş ki: Ey Kılıçdaroğlu DNA testi yap. Güzel öneri. Ama bir şartım var. Beraber DNA testi yaptıracağız, kimin ne olduğu çıksın ortaya. Açık ve net söylüyorum: Beraber gideceğiz ve aynı laboratuvara gideceğiz.

"YÜREĞİ YETEN PEŞİMDEN GELSİN"

(Başörtüsüne güvence teklifi) Saray'a çağrı yapıyorum. Bugün kanun teklifimizi veriyoruz. Göreceğiz kim samimi, kim değil. Artık kanunu çıkaralım ve bu çağdışı tartışma bitsin. Yüreği yeten de peşimden gelsin."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 75 TÜMÜ
  • mehmetm 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki yıllardır başörtüsüne karşı çıkan , kullananlara, savunanlara kan kusturan bu kesim değil gibi bir imaj oluşturuyorlar. Bunlara asla, asla ve kata güvenmeyiniz. Oy alma için yapılan bu çalışmalar , amaç hasıl olunca tersine dönecektir. Bunların kendileri dönek.
    Cevapla
  • Maddeler 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kesin ilgili maddelere çelişkili ifadeler ve tuzaklar yerleştirmiştir. Kemal bu. İşi bu.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti teklifi kuvvetlendirerek kabul etsin.
    Cevapla
  • oku-yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    kulağına 367 sabih mi fısıldadı, 411 EL KAOSA KALKTI DİYEN LA(y)İK KESİM DEĞİL MİYDİ? layıklık elden gider bah kılıçdaroğlu iyi düşün, irticacı mı oldun lan sen? BAŞÖRTÜLÜ İMAM HATİPLİLERE SELAM MI DURACAN YOKSA? ................... uzar gider daha
    Cevapla
  • Yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    komedyen gene çıktı ortaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR