AK Parti, milletvekili adaylarını belirliyor: 50 il başkanı vekil olmak istiyor

AK Parti yönetimi 2023 seçimleri için milletvekili adayları konusunda yapılan hazırlıklara hız verdi. Bu kapsamda, AK Parti yönetimi il başkanlarına aday olup olmak istemediklerine yönelik niyetlerini sordu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2022 11:51 GÜNCELLEME 01.12.2022 13:28 SİYASET
AK Parti, milletvekili adaylarını belirliyor: 50 il başkanı vekil olmak istiyor
AK Parti, milletvekili adaylarını belirliyor: 50 il başkanı vekil olmak istiyor

Türkiye gazetesinin iddiasına göre, AK Parti yönetimi, bir süredir Türkiye genelinde milletvekili adaylığı konusunda yeni yüzlerle ilgili kamuoyu yoklaması yapıyor. İllerdeki kanaat önderleri, STK’lar ve teşkilatlar nezdinde hem mevcut milletvekillerinden memnuniyetleri soruluyor, hem de 2023 seçimlerinde aday olarak görmek istedikleri yeni isimler konusundaki fikirleri alınıyor. AK Parti teşkilat yönetimlerinden çok sayıda ismin milletvekili adayı olmak istediği belirtiliyor. AK Parti yönetimi öncelikle il başkanlarına aday olup olmak istemediklerine yönelik niyetlerini sordu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A RAPOR SUNULDU

Edinilen bilgilere göre; 50 civarında il başkanı milletvekili adayı olmak istediğini bildirdi. AK Parti yönetimi aday olmak isteyenlerin ‘Genel Merkez’in bilgisi olmadan görevlerinden istifa etmemelerini’ istedi. Aralık sonuna kadar seçimlerde aday olmak isteyen il başkanlarının istifalarının isteneceğini belirtiliyor. Böylece seçim kampanyası sırasında teşkilatlarda bir boşluk oluşmaması için, resmî seçim takviminden önce il başkanlıklarına atamalar yapılmış olacak. AK Parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konuda hazırlanan bir rapor da sundu.

AK Parti’de bir yandan da 3 dönem kuralının işletilip işletilmemesi tartışması yapılıyor. Parti yönetiminin, Cumhurbaşkanı’na milletvekili listeleri hazırlanırken, daha önce kısa süreli olduğu için istisna tutulan 25’inci dönemin de 3 dönem hesabında dikkate alınmasını tavsiye ettiği belirtildi. Erdoğan’ın bu konuda henüz fikrini açıklamadığı söylenirken, AK Parti genel merkez yönetimi, 3 dönem kuralının uygulanmasını yüksek ihtimal olarak değerlendiriyor.

AK Parti’de 90-100 civarında milletvekili 3’üncü dönemini doldurmuş durumda. 25’inci dönem hesaba katılırsa, 5 dönem üst üste milletvekilliği yapan isimler de bulunuyor.

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    kim milletvekili olursa olsun yeterli eyt cikmasin ülkemize yazık olur genç yasta
    Cevapla
  • Ben 1 yıl önce Şikayet Et
    Akp 2.sura adayları vekil olma şansı sıfır
    Cevapla
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Vekilleri İl lerde delegeler seçmiyorsa o İlin değil parti başkanının vekilidir. Onlardan Halka hiç hayır olmadı olmazda...Haklk seçmedi çünkü..Seçene hizmet eder..
    Cevapla
  • Ali Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaylar tespit edilirken çok dikkatli olunmalıdır. Şahit olduğum bazı durumlardan dolayı içimde şüpheler arttı.Ak Parti'nin nimetini yiyip de akp li olan belediye başkanı olanı gördüm maalesef. Zaten Abdullah Gül, Davutoğlu, Babacan, Arınç gibi örnekler orta yerde duruyorken.
    Cevapla
  • Fani Kul 1 yıl önce Şikayet Et
    mv ye tanınan aşırı imtiyaz ve kıyak emeklilik kaldırılsın. mv maaşları müdür maaşla rına endexlensin. birse gbt leri iyice araştırılsın. böyle olursa her ipinin koparan mv olamaz. gerçek vatansever ve hizmet ehli olanlar aday olurki sonrada devletin ve milletin başı agrımaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR