HDP'de büyük çalkantı! Buldan, Sancar ve Beştaş'a iltimas, 12 vekile çizik

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’de aday adaylığı süreci başlarken, mevcut milletvekillerine uygulanan 2 dönem kuralı nedeniyle birçok ismin koltuğundan olacağı, 3 vekilin ise istisna tutularak yeniden aday gösterileceği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2023 11:26 GÜNCELLEME 20.03.2023 13:51 SİYASET
HDP'de büyük çalkantı! Buldan, Sancar ve Beştaş'a iltimas, 12 vekile çizik
HDP'de büyük çalkantı! Buldan, Sancar ve Beştaş'a iltimas, 12 vekile çizik
  • Haber7 - ÖZEL

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyen, Türkiye’nin bölünüp parçalanması için faaliyet yürüten, birçok milletvekili ve belediye başkanı kanlı örgüte yardım ve yataklık nedeniyle tutuklanan, il-ilçe başkanlıkları üzerinden gençleri örgüte katılmak üzere dağa çıkardığı tespit edilen Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) 2023 seçimleri hazırlıkları başladı.

12 VEKİLE ÇİZİK

Parlamentoda 56 milletvekiliyle temsil edilen HDP’de 2 dönem kuralı nedeniyle 12 milletvekilinin görev süresi sona erecek. 28. Dönemde TBMM’de yer alamayacak HDP’lilerin dokunulmazlıkları kaldırılmış olacak.

Parti tüzüğündeki “Bir üye, aynı organa en fazla iki dönem üst üste seçilebilir” kuralı herkese işletilirken; İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın istisna tutulacağı belirlendi. Pervin Buldan 5 dönemdir HDP sıralarında milletvekili olarak parlamentoda yer alırken, Mithat Sancar ile Meral Danış Beştaş 3 dönem boyunca TBMM’de yer aldı.

  • Pervin Buldan, terör örgütü elebaşılarından Cemil Bayık ile Kandil'de çekildiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

RAHATSIZLAR

İki dönem kuralının esnetilmeksizin uygulanacağı mevcut milletvekillerin yeni dönemde aday gösterilmeyip Buldan, Sancar ve Beştaş’ın yeniden milletvekili yapılacak olmasının adaletsiz olduğu görüşünü paylaşan birçok HDP'linin rahatsız olduğu öğrenildi. HDP milletvekilleri arasında, kuralın esnetilmesi veya diğer 3 milletvekilinin de aday gösterilmemesi gerektiği yönünde itirazların yükseldiği bildirildi.

Kapatma davası devam eden HDP’de terör örgütü PKK’ya müzahir eylem ve söylemleri nedeniyle birçok milletvekili hakkında soruşturma sürerken, yeni dönemde TBMM’ye giremeyecek isimler dokunulmazlık zırhına bürünemeyecek.


İŞTE O HDP’LİLER

Teröristbaşı Öcalan için yürüyüş yapıp, gözaltına alınanlara karşı emniyet güçlerine “Diyarbakır’ı birbirine katarız” sözleriyle tehdit yönelten Hişyar Özsoy ve Türkiye’ye “işgalci” diyerek haddini aşan Feleknas Uca gibi isimler de yeni dönemde vekil sıfatıyla parlamentoya giremeyecek.

Edinilen bilgilere göre, genel seçimlerde 2 dönem kuralı nedeniyle HDP’den aday gösterilmeyecek mevcut 14 milletvekili şunlar:

  • Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir,

  • Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy,

  • Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer,

  • İstanbul Milletvekili Hüda Kaya

  • İstanbul Milletvekili Garo Paylan,

  • Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk

  • Tunceli Milletvekili Alican Önlü

  • Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul,

  • Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı,

  • Batman Milletvekili Feleknas Uca,

  • Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran.

  • Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir.

BU İSİMLERİN AKIBETİ NE OLACAK

HDP'de milletvekilliği yapan 5 ismin ise durumu belirsiz. Art arda 2 dönem TBMM'de bulunmayan ancak önceki dönemlerde TBMM'de yer alan milletvekillerinin yeni dönemde HDP listesinden aday yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, İstanbul Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç 27'inci dönem ve önceki dönemlerde vekillik yapmıştı.

Meclis’te İyi Parti milletvekillerine “İçinde bulunduğunuz ittifaka HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz” diyen Fatma Kurtulan yeni dönemde HDP’den aday gösterilip gösterilmeyeceği netlik kazanmadı.

İyi Partililer bizden hazzetmiyor da biz İyi Parti’den hazzediyor muyuz? Hayır, hiç hazzetmiyoruz. Bağrımıza taş basıyoruz, yutkunuyoruz.” diyen Garo Paylan'ın yeni dönemde HDP milletvekili listesinde yer alacağı kesin değil.

______________

KÜRT ANALARINA GÖZYAŞI, BULDAN'IN ÇOCUKLARINA LÜKS VE ŞATAFAT

HDP'deki 2 dönem kuralının kendisine işlemediği Genel Başkan Pervin Buldan'ın ailesi lüks ve israfla gündeme gelmişti. Kandırılan Kürt çocuklarını dağa yollayan HDP’nin tepe yöneticisi Pervin Buldan'ın çocuklarının, dünyanın en lüks tatil beldelerinde tatil yaptığı belirlenmişti.

Pervin Buldan’ın oğlu Neçirvan’ın Maldivler’de lüks hayat yaşadığı, denizde çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştığı, gözü yaşlı Kürt analarına inat lüks tatilin tadını doya doya çıkardığı görülmüştü. Neçirvan Buldan’ın üstü açık BMW model lüks otomobile bindiği de yine sosyal medya paylaşımlarına yansımıştı.

Pervin Bulan’ın kızı Zelal’in ise Avrupa’nın en pahalı üniversitelerinden Royal Holloway Üniversitesi’nde eğitim gördüğü, İngiltere’yi karış karış gezdiği, kış mevsiminde işe kayak pozları vererek sosyal medya hesabından paylaştığı belirlenmişti.

HDP'li Buldan'ın çocukları gününü gün ediyor!HDP'li Buldan'ın çocukları gününü gün ediyor!

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 96 TÜMÜ
  • Elaziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hainin iyisi mi olur? Kimi aday yaparlarsa yapsınlar biz kendimize bakalım. Herkes önce kendi ailesine akrabalarına komşusuna mahallesine sahip çıksın. Allah'ın izni ile kazanırız.
    Cevapla
  • Genç Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Pervin Buldan a bak bir kandil hatırasına benden olsun demiş bu ne cesaret, bizim dindar yöneticiler bürokratlar hala mütedeyyin bir sarıklı vatandaşına yan yana gelmeye korkuyor bunlar bu teröristlerle nasıl baş edecek.
    Cevapla
  • BALTACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayinleri görmezden gelen AYM Başkanına ve üyelerine Pervin buldan ve Cemil bayık fotoğraflarına iyi baksınlar Allah’ın adaleti elbet tecelli edecektir AYM başkanı ve üyelerini Allah’ımın adaletini mizan terazisi tecelli edecektir
    Cevapla
  • adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz Terörle mücadele eden bir ülkeyiz,,,, biz derken vatansever asker ve polis den bahsediyorum.
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi vurgun bir vekil ol ømu boyu emekli imkanlar bu sacmalik bitecek 50 yasindan asagi ise git calis denecek herkesi emekli etmek ne bir de vekil sayisi cok fazla bunlar ne yapar eder bilen bile yok meclic yatar yemek yer parasi alir akp cok var bir nafaka olayi var vakit yok bes yil bekle sonra seneye diyenleri atacaksin is yapan yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR