Yavuz Ağıralioğlu: Böyle kazanmaktansa kaybedelim

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP görüşmesi sonrası HDP'nin aday çıkarmamasına tepki gösteren Yavuz Ağıralioğlu, bu şekilde kazanmaktansa kaybetmenin daha doğru olacağına işaret etti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2023 18:55 GÜNCELLEME 22.03.2023 19:51 SİYASET
Yavuz Ağıralioğlu: Böyle kazanmaktansa kaybedelim
Yavuz Ağıralioğlu: Böyle kazanmaktansa kaybedelim

Altılı masada İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e yönelik dayatmadan, ortak aklın kullanılmamasından ve altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi sonrası HDP'nin aday çıkarmama kararından rahatsız olan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 

Toplantıda altılı masaya ve partisine yönelik eleştirilerde bulunan Ağıralioğlu, kazanmak için her yolu mubah gören, cinnetin karşısında namuslu siyasetin dilini kullanmaya çalıştığını ifade ederek, "Kazanmak için her yolu mubah görenlerin, her şeyi yapmayı hak görenlerin herkesin karşısına doğrulukla kaybetmeyi şerefle izzetle mağlup olmayı tercih edenlerin adına konuşuyorum. İktidarı tenkid ediyorsanız, kızıyorsanız, iktidara benzememek mesuliyeti altındasınız. İktidarı istişare yapmıyor diye, istişareye uymuyor, milleti duymuyor, açı açığı görmüyor diye eleştiriyorsanız, ızdırabını duyduğunu söylediği millet adına siyasi körlükten sağırlıktan hükümeti tenkit ediyorsanız, milletinizi duymak, anlamak, istişare etmek, mutabakat diye bahsettiğiniz şeye sadakat göstermek zorundasınız." açıklamasında bulundu. 

İYİ PARTİ 3 GÜNDE AĞIR HAKARETE UĞRADI

Akşener'in masadan kalkması sonrası CHP siyasetçileri, CHP'nin trol hesapları ve CHP medyasının linç girişimine değinen Ağıralioğlu, 3 günlük süre boyunca ağır hakarete uğradıklarını söyledi. Altılı masayı iktidarı matematiğe çevirmekle suçlayan Ağıralioğlu, "Muhalefet vazifesini unuttu. Muhalefet bölücülüğün pazarlık masasına dönecek haline getirdi. Siz dün yaptıklarınıza, iktidara kızıp siz aynısını yaparsanız ne anlamı var. Siyasi mücadele etmenin ne anlamı var. Troller üzerinden kızdıklarınıza benzerseniz, Akşener'in kaybetme endişesine küfrediyorsanız iktidara gelince ne yapacağı kestirilemezsiniz. İYİ Parti 3 günde ağır hakarete uğradı. Kaybetmekten korkuyoruz dedik diye herkesin eli beline geldi. 3 günde ahlakımız kaldı. Kendi trollerinize bakın, 3 gün boyunca yaptıkları küfre yapın. Kime benziyorsunuz? Bize mi, iktidara mı?" şeklinde konuştu.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 113 TÜMÜ
  • Ak partili okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam kadar tatlı bir adam ak parti dahil hiçbir partide yok. Öyle samimi ki..
    Cevapla
  • feraset 1 yıl önce Şikayet Et
    REİS in yanında olma zamanı, REİS in karşısında duranlar kaybolup unutulmaya mahkumlar
    Cevapla
  • Abdulhamid HAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Ağzın güzel laf yapıyor ama, parti merkezine gidip hdpnin elini sıkacaksın. nasıl olacak.
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediye seçimlerinde de aynı coşkuyla konuşmayı yapsaydınız.
    Cevapla
  • Siirtli 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi de Meral ablan daha Demirtas'la kahvalti edecekti. Istanbuldan sonra ülkeyi de beraber yönetirsiniz işte! Niye kiziyon ki, anlamadim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR