Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez ters köşe yapacak! İlk oraya gidiyor

Ülkemizde bugüne kadar liderler, seçim sonrası ilk ziyaretlerini KKTC ya da Azerbaycan'a yaparken; yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan bu sefer bir değişikliğe imza atacak.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2023 09:09 GÜNCELLEME 30.05.2023 09:22 SİYASET
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez ters köşe yapacak! İlk oraya gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez ters köşe yapacak! İlk oraya gidiyor

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs'ta tekrar sandık başına gitti. Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçildi.

İLK DURAK MOLDOVA OLABİLİR
Türkiye yeni döneme hazırlanırken vekiller TBMM'de yemin edecek, Erdoğan ise Kabine'yi kuracak. Bu noktada ülkemizde bu zamana kadar seçim sonrası yönetime gelen liderler, ilk yurt dışı ziyaretlerini KKTC ve Azerbaycan'a yapıyordu. Ancak bu kez kural bir kereliğine değişebilir; çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın perşembe günü AB ve 20'ye yakın ülke liderinin katılacağı Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı için Moldova'ya gitmesi bekleniyor.

"LİDERLERLE GÖRÜŞME OLABİLİR"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün bu konuyla ilgili bir açıklama yaparak; "Geleneksel olarak ilk yurtdışı ziyaretlerimiz Kıbrıs ve Azerbaycan'a yapılıyor. Fakat bu perşembe Moldova'nın merkezinde bir toplantı var. Ona katılıp katılmayacağı henüz belli değil. AB ve 20 kadar ülke davetli. Orada liderlerle bir görüşme olabilir. Bir defaya mahsus. Gitmezse burada programları devam edecek" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • cenk işler 10 ay önce Şikayet Et
    100 yıldır bir adam çıktı anadolu topraklarından.allah yardımcın olsun
    Cevapla
  • MZA 10 ay önce Şikayet Et
    Allahım sana güç kuvvet versin Reis
    Cevapla
  • Yüksekova lı kürt 10 ay önce Şikayet Et
    Herkes hadini bilsin kimseye hakarat etmeğe Hakkı yoktur iyi olmuş ellinize sağlık aklı başına gelsin
    Cevapla
  • Vangolu 10 ay önce Şikayet Et
    Allah'ima şükürler olsun çalıştık kazandık
    Cevapla
  • mardinli 10 ay önce Şikayet Et
    adam gibi adam RTE ben sana kurban olurum sizi o kadar çok seviyorum ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR