SP'li Ayhan: Baskıcı laliklik siyaseti tıkıyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan, ''Siyasi partilerin birinci görevi kurumların düzene sokularak, siyaset üzerindeki tehdidin kaldırılmasıdır'' dedi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 28.08.2008 13:15 GÜNCELLEME 28.08.2008 13:15 SİYASET
SP'li Ayhan: Baskıcı laliklik siyaseti tıkıyor
SP'li Ayhan: Baskıcı laliklik siyaseti tıkıyor

Ayhan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi'nin son dönemlerde aldığı bazı kararlar aldığını ifade ederek, ''İktidar partisi Anayasa Mahkemesi'nde laikliğe aykırı icraatıyla suçlu bulunmuştur'' görüşünü savundu.

Geçmişte Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nin aynı gerekçelerle kapatıldığını ifade eden Ayhan, ''Görülüyor ki, dar ve baskıcı laiklik anlayışı siyasetin yolunu tıkıyor. Türkiye'yi yönetilemez hale getiriyor'' diye konuştu.

''Bu anlayışın başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere özerk yüksek kurullara hakim olmasının millet iradesinin yolunu kestiğini'' öne süren Ayhan, şunları söyledi:

''Siyasi partilerin birinci görevi, kurumların düzene sokularak, siyaset üzerindeki tehdidin kaldırılmasıdır. AKP'nin, milletin verdiği siyasi gücü, kurumların millet iradesi ile uyumlu hale getirilmesi için kullanması gerekirdi.

Bugün Türkiye'de siyasetin önündeki bir numaralı mesele millet hayatına musallat olan bu sakim anlayışın düzeltilmesi ve kurumların düzene sokulmasıdır. Bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılıp, gecikmeden halkın oyuna gidilmelidir. Aksi halde iğdiş edilmiş siyasi irade ile milletimizin iktisadi, sosyal ve manevi gelişmesini sağlayacak icraat yapılması mümkün değildir.'' 

(aa) 

YORUMLAR 1
  • mehmet selim polat 17 yıl önce Şikayet Et
    BEN MÜSLÜMANIM LAİK DEĞİLİM. İnsanın tek dini olur,iki tane dini olmaz,yalancı,iki yüzlüleri sevmiyorum.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR