Kılıçdaroğlu'ndan yeni hamle: Belediyelere FETÖ ve yolsuzluk denetimi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kurulan Etik Kurulu, partili tüm belediyeleri FETÖ ve yolsuzluk iddialarına karşı denetleyecek. Suç unsuru bulunan dosyalar, riskleri önceden önlemek amacıyla savcılığa iletilecek.
CHP'li tüm belediyeler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kurulacak Etik Kurulu tarafından denetlenecek. Etik Kurulu iki ayrı komisyondan oluşacak. Komisyonlardan biri FETÖ, diğeri yolsuzlukları araştıracak. Komisyonların raporları doğrultusunda, suç unsuru tespit edilen dosyalar savcılığa taşınacak.
CHP'de istifa dalgası! Gürsel Tekin açıkladı! Özgür Özel'i şoke edecek rakam
KILIÇDAROĞLU'NDAN KURMAYLARINA TALİMAT
Şaibeli kurultay davasında verilen 'mutlak butlan' kararı sonrası CHP Genel Başkanlığı görevine geri dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yolsuzluk iddialarına karşı yeni bir adım attı. Cumartesi günü CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programında FETÖ ve yolsuzlukla mücadele vurgusu yapan Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına talimat verdiği öğrenildi.
İKİ FARKLI KOMİSYON GÖREV YAPACAK
TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in haberine göre, Etik Kurulu bünyesinde iki farklı araştırma komisyonu görev yapacak. Denetim mekanizmasında yerel yönetim ve hukuk alanında uzman isimler görev alacak. Birinci komisyon, FETÖ ile mücadele ve sızma girişimlerini araştıracak. İkinci komisyon, yolsuzluk iddialarını inceleyecek. Kurulacak yapı sadece hakkında yolsuzluk iddiası bulunan belediyeleri değil, tüm belediyeleri denetleyecek. Uzmanlardan oluşan komisyonlar, belediyelerde yaptıkları incelemelerin ardından elde ettikleri bulguları raporlaştıracak. Hazırlanan bu raporlar ilk olarak parti yönetimine sunularak karara bağlanacak. Parti içindeki değerlendirme sürecinin ardından, hazırlanan raporlarda herhangi bir suç unsuruna rastlanması durumunda savcılığa iletilerek suç duyurusunda bulunulacak.
"KAZAYI OLMADAN ÖNCE ÖNLEMEK LAZIM"
CHP kaynakları, sistemin amacını "Kazayı olduktan sonra konuşmak değil, olmadan önce önlemek lazım" sözleriyle açıkladı. Bu mekanizmayla, sorunlar ortaya çıktıktan sonra değil, riskler oluşmadan önce tespit edilmesi hedefleniyor.
-
Yener 1 gün önce Şikayet EtFetö gerçeğini gördünüz sonunda bunada şükür..Beğen
-
Reis 2 gün önce Şikayet Etyav genemi by by kemal geldi, saka gibiBeğen Toplam 1 beğeni
-
Aziziyeli 2 gün önce Şikayet EtPartide kimse kalmaz kendisi dahil ha ha ha.Beğen Toplam 6 beğeni
-
Osman 2 gün önce Şikayet Etüzgünüm o zaman tüm dosyaları savcılığa teslim etmek zorunda kalacaksınızBeğen Toplam 6 beğeni
-
abbas 2 gün önce Şikayet Etkk öö yi yiyeceği kesinleşti partiden atılması an meselesi son bulvarda özel çareyi yeni partide bulacak ama bu seferde partileri seçime gidemeyecek onun için chp den son ana kadar tüm kartlarını hünerlerini yiyecek gibi tüketiyor nafile..... kk yiyecek öö yü..Beğen Toplam 1 beğeni



