Kurtulmuş: Ergenekon magazin konusu değil

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'deki siyasal sistemin yapısını bütünüyle halka açmak, şeffaflaştırmak gerektiğini söyledi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 18.01.2009 21:43 GÜNCELLEME 18.01.2009 21:43 SİYASET
Kurtulmuş: Ergenekon magazin konusu değil
Kurtulmuş: Ergenekon magazin konusu değil

 Aksi takdirde bazı kimselerin devletin kendilerine vermediği hakları kullandığı iddiasıyla çeteleşmeye gireceğini dile getiren Kurtulmuş, Ergenekon'un da magazin olarak tartışılmaması gerektiğini belirtti.
Bir dizi programa katılmak üzere Antalya'ya gelen Numan Kurtulmuş, akşam yemeğinde basın mensupların sorularını cevaplandırdı.

Açıklamasının büyük bölümünü Ergenekon terör örgütüne ayıran Kurtulmuş, siyasetin taraf olmamasını diledi. Bütün siyasi temsilcilerin seslerini kesmesini isteyen Kurtulmuş, hukukun kararlarına saygılı olunmasını temenni etti.

Dava sonunda "dağın fare doğurmamasını" ümit ettiğini belirten Kurtulmuş, "Ümit ederiz ki Türkiye'de gerçekten varsa, sorumluları mahkemeye çıkartılır ve İtalya'daki Temiz Eller Operasyonu'na benzer bir şekilde bu operasyon sonuna kadar götürülür. Ancak bütün bunlar sağlansa dahi biz Türkiye'deki siyasal sistemin yapısını bütünüyle halka açıp, şeffaf denetlenebilir bir hale getirmediğimiz müddetçe bugün Ergenekon'u konuşuyoruz, dün Susurluğu konuşuyorduk, bir başka gün başka bir olayı ya da çeteyi konuşacağız. Çözüm Türkiye siyasal sisteminin bürokratik yapısının değiştirilebilmesini sağlamaktır." şeklinde konuştu.

Millet tarafından kontrol edilemeyen, millete hesap vermeyen bir takım adacıkların, kurum ve kuruluşların millete hesap verir hale getirilmesi gerektiğini savunan Kurtulmuş, egemenliğin gerçekten kayıtsız şartsız millette olduğu bir sistemin kurulmasının öneminden bahsetti.

Aslında bunun nasıl yapılacağını milletin 22 Temmuz 2007 seçimlerinde verdiği oylarla ortaya koyduğunu aktaran Kurtulmuş, "Türkiye öncelikle 1960 ve 1980 darbelerin ürünü olan anayasal düzeninin sivil ve demokratik bir düzene çevirmek zorundadır. Türkiye siyasi partiler, seçim, sendikalar yasaları ve birçok yasada bir reform sürecinin içine girmelidir. Eğer bunlar yapılıp Türkiye'nin bütün kurum ve kuruluşları, bütün kamu çalışanları ve yöneticileri gerçekten şeffaf, denetlenebilir, hesap verebilir bir hale getirilmediği müddetçe Türkiye'nin siyasal sisteminin kapalı tarifi devam edecektir. Zaman zaman bir takım aklı eren insanlar çıkacak, aslında devletin kendisine yasal olarak vermediği hakları kullandığı iddiasıyla bazı çeteleşmelerle Türkiye'nin gündemine gelecektir." dedi.

Ergenekon davasını vesile kılarak Antalya'dan Türkiye'ye seslenmek istediğini bildiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: "Bırakın bu işi magazin olarak tartışmayın! Bırakın bu işin tarafı ya da karşıtı olmayın! Gerçekten bir şey yapmak istiyorsak, Türkiye'nin ileri bir demokratik seviyeye çıkmasını istiyorsak, Türkiye'nin siyasal sisteminin restore edilmesi için el birliğiyle bütün siyasal partiler çalışsın. Çalışalım ve Türkiye'nin daha ileri bir noktaya gelmesine katkıda bulunalım. İnşallah yerel seçimlerden sonra Saadet Partisi olarak biz bu konudaki hazırlıklarımızı tamamlıyoruz, hazırlıyoruz. Başta sivil bir anayasa nasıl olur, bütün bu bahsettiğimiz konulardaki görüşlerimizi kamuoyuyla detaylı bir şekilde paylaşacağız."

(CİHAN)

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • ali 17 yıl önce Şikayet Et
    nazlı ılıcak ın köşe yazısı. Erbakan, "Fasa fiso" tabirini Susurluk için kullanmadı; kendisini, soruşturma hızla yürütülmüyor diye suçlayanların iddialarına "Fasa fiso" dedi.Evet arkadaşlar bu sözler o zamanın vekillerinden nazlı ılıcağın sözleridir.erbakan hoca sususurluk için söylememiştir.
    Cevapla
  • ALİ SÖNMEZ 17 yıl önce Şikayet Et
    slm. arkadaşlar sanki ergenekon fasa fiso değil o da aynı bir tuncay güney devletin bütün birimleriyle dalga geçiyor siz hala konuşuyorsunuz ergenekon gerçekse neden çevik bire hiç bir şey olmuyor o sütten çıkmış ak kaşık mı yoksa ya da akp nin kuruluşunda emeği olduğu için mi ona dokunulmuyor ben devletin yasadışı bütün birimlerini tasfiye etmesini doğru buluyorum ama bunun olacağına da inanmıyorum
    Cevapla
  • sedat topcu 17 yıl önce Şikayet Et
    numan hoca birilerini ürküttü heralde!. 340 küsur milletvekiliyle 7. yılına girdiğiniz döneminizde bir avuç chp milletvekiline söz geçiremeyip, özgürlüklerin önünü açamayıp,gelir adaletini sağlamayı bırakın aradaki uçurumu dahada derinleştiren bir iktidar döneminde,kendilerini hala başarılı sayan akp lilere şaşıyorum doğrusu.28 şubatta kaçanlar ihtiyarlar değil, konjonktür partisi akp yi kuranlardır.sen haline ağla metin.fasa fiso kelimesi susurluk olayına değil, üzerine gidilmiyor diyenlerin sözlerine karşı kullanılmıştır.iftiranıda al git şimd
    Cevapla
  • ahmet yasin 17 yıl önce Şikayet Et
    fasa fiso ne için söylendi. tamam o gunlerde yeterince dık durulmadı bu konularda ama nedeni bu milletin ali çıkarlarıydı kımse bı yerden kaçmadı hoca yıllarca hapis yattı yine yatardı ama bu milletin bir damla kanının akmasına göz yumamazdı.zaman degisıyo 12 sene gecti artık insanlar tek yerden haber almıyo kartel medya eskısı gıbı guclu degıl internet var her sey var.eksık olan milli ruh milli görüş de diyebiliriz.o da az kaldı 3 sene içinde çok şey değişcek.
    Cevapla
  • Ali Yörükoğlu 17 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan hapis cezası alıp belediye başkanlığı düşünce.... bir basın toplantısı düzenleyip başta Vural Savaş olmak üzere önüne gelene verdi veriştirdi.Teşkilat sahip çıkacak diye beklerken başta ihtiyarlar heyeti olmak üzere oligarşiyi korku kapladı.Bu adam ne yapmaya çalışıyor,dilini tutsun diye uyarılar geldi..Her türlü hakareti sineye çekecek kadar dillerini tutmayı çok iyi biliyorlardı.Erdoğan partiden gitti diye Erdoğan'a kin gütmeleri çok saçma.Kim gitmedi ki? Taban gitti taban.Kendi seçmeninizi utandırırsanız,başını eğdirirseniz işte böyle olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR