Skandal afişler Diyarbakır'a nasıl gitti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ise “Haberim yok. Suç duyurusu yapacağım” dediği türbanı rahibe kıyafetine benzeten afişlerin sorumlusu bulundu. Üstelik afişlerin Diyarbakır'a nasıl gittiği de çözüldü.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 05.09.2010 14:24 GÜNCELLEME 05.09.2010 14:24 SİYASET
Skandal afişler Diyarbakır'a nasıl gitti?
Skandal afişler Diyarbakır'a nasıl gitti?

Sadık Güleç'in haberi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ‘’türbanı rahibe kıyafetine benzeten’’ afişlerin CHP’li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırıldığını açıkladı.

Atalay, “İçişleri Bakanlığı olarak bu afişleri yaptıranı bulduk. Bu afişler CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından yaptırılmış. Nerede basıldığını bulduk, kime sipariş edildiğini bulduk, ne kadar bastırıldığını bulduk. Bu kişilerin hepsi konuştular. CHP’lilere diyoruz ki gelin özür dileyin” dedi.

Tartışmalı afişler İstanbul ve Diyarbakır’da çeşitli bilboardlara asılmıştı. İddiaya göre afişler, CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar, İlçe Meclis Üyesi Ali Oral ve Müjdat Değer tarafından bastırılmış. Müjdat Değer, söz konusu afişleri CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer’e de göndererek, afişleri bu şehirde de çeşitli noktalara astırmış.

Bu tartışmadan İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek’in de bilgisi olduğu belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı’nın araştırma başlatmasının ardından savcılığa çağrılan Belediye Meclis Üyesi Ali Oral’ın ifadesinde durumu anlattığı bildirildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu zor durumda bırakan “afiş skandalını” başından itibaren bilen Berhan Şimşek’in bu gelişmeler üzerine zor durumda kaldığı belirtiliyor.

Taraf

YORUMLAR 2
  • Mesut Aydın 15 yıl önce Şikayet Et
    Zulüm. Avcılara çok yazık oluyor. Nedir bu güzide ilçemizin Değirmenciden çektiği. İnşallah yakında kaderi değişir.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 15 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARA NE KANITLARSAN KANITLA,YÜZLERİ KIZARMAZ. Alışmışlar birkere.Balık baştan kokar derler.Bunların reisleri yalanı mübah,sahtekarlığı da marifet sayıyor,dolayısıyla tabanını hiç düşünmek bile istemiyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR