Süper Lig için öneri: 21 takımla bu lig oynanabilir

MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Kulüpler Birliği Vakfı'nın açıklamasını değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.04.2020 23:21 GÜNCELLEME 13.04.2020 23:23 SÜPER LİG
Süper Lig için öneri: 21 takımla bu lig oynanabilir
Süper Lig için öneri: 21 takımla bu lig oynanabilir

İşte Fatih Mert'in yaptığı açıklamalar:

 

 

"Bugün Kulüpler Birliği ile iki saati aşkın telekonferans yöntemiyle bir toplantı yaptık. Bu toplantıda sizlere gelen metin kaleme alındı. Kulüplerin hep beraber aldığı bir karardı. Yayıncı kuruluş Mart ayında 3 tane oynanan maç olmasına rağmen ödemesini yapmadı kulüpler bu paraları bekliyor maalesef bu ödeme gerçekleşmeyince kulüpler maddi sıkıntılar çekmeye başladı. Yayıncı kuruluşun Mart ayı ödemesini biran önce yapmasını istiyoruz. Yayıncı kuruluş gereğini yapmalı bu hatadan dönecektir diye düşünüyorum.

"Kulüpler futbolcularla mütabakata varmaya çalışacak"

 

 

"Bu değerlendirmeler yapılırken UEFA'nın Finansal Fair Play kararları göz önünde bulundurularak yapıldı. Ligler başlamadan önce bu görüşmelerin teknik direktörlerle, futbolcularla, menajerlerle yapılması gerekiyor ki yarın öbür gün davalık olmayalım bu konuda ortak görüşe varıldı. Kulüplerimiz ücretlerin yeniden yapılandırılması konusunda futbolcularla mütabakata varmaya çalışacak. Biz henüz görüşmelere başlamadık önümüzdeki günlerde bu görüşmeleri yapacağız.

"3 takım çıkarılıp, 21 takımla bu lig oynanabilir"

"1 Mayıs tarihinde, Spor Bakanımızın, Kulüpler Birliği ve federasyon başkanlarıyla toplantı olacak. O toplantıda Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda bir tarih belirlenecek." Alttan 3 takım çıkarılıp, 21 takımla bu lig oynanabilir. Premier Lig, La Liga, Ligue 1 20 takımla oynuyor, Süper Lig de oynayabilir, yayıncı kuruluşun zararı olmaz, daha çok maç oynanır."

"İlk 4 takım şampiyonluk potasında görünüyor, önümüzdeki sezon öncesinde aralarında play-off sistemi yapılabilir. Daha önce böyle bir sistem yok deniyor ama bu yaşadığımız durum da daha önce gördüğümüz bir durum değil." 

KAYNAK : Trtspor
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Laz 3 yıl önce Şikayet Et
    futbol bilgin ne.hangi takımda kaç yıl oynadın.istersen sayarım sana.20 ile 21 in farkı ne.niye cevap verdin onu da anlamadım .mulat
    Cevapla
  • Paşa44 3 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken o süper ligde çok maç izlenir ilk 4 takımda play of oynar diger takımlar havlu atar en azından oyuncular evlerine çekip giderler
    Cevapla
  • HATKO 3 yıl önce Şikayet Et
    Alttan gelecek takımlar hangileri olacak? Alttaki takımların puanları yakın olanlar kendi hakkı olduğu söyleyecek. Böyle alttan üç takım gelsin olmuyor, tüm liğler BAL dahil etkilenecek . Ne olursa olsun liğ oynanmalı düşen, çıkan ve şampiyon belli olmalı.
    Cevapla
  • m3hk 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel fikir laa. Baskan biraz daha gayret ins duzeliriz.
    Cevapla
  • mete 3 yıl önce Şikayet Et
    En kestirme ve basit çözümü söylemiş başkan. Uzatmanın anlamı yok. Yeni sezon başlarken önce playoff oynatırsın o bitince yenisi başlar 21 takımla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR