Dilmen: Garantilemeden şampiyon olunmaz

Yorumcu Rıdvan Dilmen, spor dünyasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Dilmen, ligde şampiyonun matematiksel olarak garantilenmeden onanmasının mümkün olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2020 01:08 GÜNCELLEME 25.05.2020 01:09 SÜPER LİG
Dilmen: Garantilemeden şampiyon olunmaz
Dilmen: Garantilemeden şampiyon olunmaz

Futbol Yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'de Yüzde Yüz Futbol programında açıklamalarda bulundu. Dilmen, ligin onanması için matematiksel olarak garantilenmesi gerektiğini söyledi.

 

 

İŞTE RIDVAN DİLMEN'İN AÇIKLAMALARI:

'ALLAH KORUSUN SAĞLIK ENGEL OLMAZSA...'

 

 

Sayın başkan Nihat Özdemir'in basın toplantısında, en yüksek sesle söylediği, altını çizdiği, birkaç kez tekrarladığı konu vardı, 18 kulüp yanındayken de söyledi, Mehmet Sepil, oybirliği ile karar alındı dedi. Tekrar oynamama ihtimali, Allah korusun sağlık engel olmazsa kalmadı. Bundesliga'nın ilk hafta problemsiz geçmesi, hatta 2. hafta da dünyaya, Avrupa'ya bir emsal oldu.

'İNSANOĞLU ÖNCE SAĞLIĞI DÜŞÜNÜR'

Açık konuşmak gerekirse düşüncem, her sektör bu işten çok etkilendi. İnsanoğlu önce sağlığı düşünür. Dünya bilse ki Eylül 1'de bu virüs kalmıyor, bitti, bence kimse oynamazdı. Önünü göremediği için, belki önümüzdeki yıl da bu şartlarda oynayacağız diye düşündüler. Net bilgi olsa, bu riski almazlardı. Ne Almanya, ne biz alırdık.

'GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEK ZORUNDA KALDILAR'

Bundesliga CEO'su Seifert, ligleri başlatmak zorundaydık, kulüplerin yok olmasını önlemek istedik diyor. Bunu söyleyen, futbol ekonomisi iyi olan Almanya. Nihat Bey ve 18 kulübün söylemek istediği de bu. Şu anda borç batağında olan kulüplerimiz de gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldılar. Kulüpler Birliği'nde istişare edilmiştir.

'HER KULÜP KENDİ HALLETMESİN'

7 haftalık bir süreç bizi bekliyor 12 Haziran'dan itibaren. İnşallah merkezi bir sistemde kontroller olsun. Her kulüp kendi özel hastaneleriyle halletmesin. Malatya'daki kişiyi hemen karantinaya almışlar ama antrenmana devam etmişler.

'ALTYAPILARIN DA HAZIR OLMASI GEREKİR'

Her kulübün kadrosu geniş geniş değil. Bence altyapılardan da, U20-19'lardan da oyuncular A takım ile çalışmaya başlasın ki, sakatlıklar olabilir, onların da hazır olmaları lazım.

'MAÇLAR BİTENE KADAR YÖNETECEKLER'

MHK, Riva'da 45 gün kampa giriyor, doğru bir karar. Bizim hakemlerimiz profesyonel. Belki sıkıntı yaşayacaklar, üzülecekler, sıkılacaklar ama profesyonel oldukları için maçlar bitene kadar maçları yönetecekler.

GÜNÜ BİRLİK UÇACAKLAR'

Fenerbahçe'nin, çok enteresan, İstanbul dışında 1 deplasmanı var. Ben olsam bir şoförlü 40 arabaya binerim Samandıra'dan giderim. Orta sıralardaki takımlar da günübirlik uçacaktır, göreceksiniz. Kulüplerin ve futbol federasyonumuzun, maç öncesi ve sonrası bakımları doğru yapması gerekiyor.

'45 GÜN KAMPA GİRSİNLER'

Birkaç yönetici hastalanmış, hepsi eşlerinden bulaşmış. Bir 45 gün kampa girsin oyuncular. Yönetici eve giriyor, sonra antrenman sahasına gidiyor. Sporcunuzu izole bir şekilde, 40 günlük bir kampla oynayıp dönecek şekilde yapın. Ailelerimizi, sevdiklerimizi özleyeceğiz belki ama profesyonel dünyadasınız.

'OYNAMAK İSTEMİYORUM DİYE DEMEÇ DUYMADIM'

Oyuncuların birçoğu oynamak istemeyebilir, ben futbolu bırakıyorum da diyebilir oyuncular. Ne diyeceksin? 12-13 yıllık bir futbol kariyerindeki oyuncu için şanssızlık. Ekonomik de düşünmek zorundalar. Ben oynamak istemiyorum diye çok demeç duymadım. Kulüpler oybirliği ile diyor. Almanya da, İspanya da kabul etti.

YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki önce sağlık ama bizim ülkede bunlar çok dert ediliyor ispanya ve İtalyada oynanacaksa Türkiye de haylihayli oynanmali hem puan farkları çok az bence ligin oynanmasi gerek
    Cevapla
  • Kadir karakus 3 yıl önce Şikayet Et
    55.000 bin kisilik stada 10 bin kisiyi alin koskoca stad kac katli kac koseli marketlerde kasada kuyruklardan dahada mesafeli olur alan cok.. seyircisiz oynatmak mantiksiz..
    Cevapla
  • Adam 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkez için adalet lig 10 yıl sonrada başlasa kaldığı yerden devam etmeli,başka türlüsü yıllarca konuşulur adeletsizlik olur
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 3 yıl önce Şikayet Et
    Ligde tek büyük var ..... FENERBAHÇE
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah da seni güldürsün emi
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    onun için mi 7. sırada
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şaka gibi Bir cümle
    Cevapla
  • oflu 3 yıl önce Şikayet Et
    şeytaaan şeytaan hani fransa iptal edilmişti
    Cevapla
  • bir dost 3 yıl önce Şikayet Et
    oflu gardas, psg acik ara fark atmisti..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR