Sezonun ilk yarısına Sergen Yalçın damgası!

Süper Lig'de 21 haftalık ilk periyot sona ererken Sergen Yalçın, spor yazarlarının ortak görüşüyle lige damga vuran isim oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2021 12:05 GÜNCELLEME 28.01.2021 17:36 SÜPER LİG
Sezonun ilk yarısına Sergen Yalçın damgası!
Sezonun ilk yarısına Sergen Yalçın damgası!

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun ilk yarısı Beşiktaş'ın liderliği ile sonlanırken, Siyah-Beyazlı takımın her hafta yükselen performansı dikkat çekti. Sezon iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe daha sonra bir düşüş yaşasa da devre arasına doğru topladığı puanlarla ikincilik koltuğuna oturdu. İnişli çıkış bir grafik çizen Galatasaray ise 3. sırada yer alarak şampiyonluk yarışında olacağını gösterdi. Sezona Eddie Newton'la kötü bir giriş yapan Trabzonspor ise Abdullah Avcı'nın takımın başına geçmesiyle ilerleyen haftalarda puanları hanesine yazdırarak ligin zirvesine yaklaşmayı başardı.
 

İşte sezonun ilk yarısının altın karması!


SERGEN YALÇIN FARKI!

Beşiktaş'ın yükselişinde Sergen Yalçın'ın dokunuşları ön plana çıktı. Başarılı hoca Rıdvan Yılmaz, Aboubakar ve Rosier gibi sezon başında soru işareti olan isimleri ilk yarının altın karmasına sokmayı başardı. Taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Sergen Yalçın ilk yarıya damga vuran isim oldu.



Türk basının önemli isimleri sezonun ilk yarısını ve lider Beşiktaş'ı değerlendirdi;

ALİ GÜLTİKEN: Flaş bir liderliktir bu. Beşiktaş açısından zor bir sezon başlangıcı vardı. Geçen sezon oturtmuş olduğu kadroyu değiştirerek ve transferde de mecburi birkaç dokunuş ile o süreci geçiren bir takımın ilk yarının bitiminde lider olması bir başarı hikâyesi. Bu başarı hikâyesinin yazarı Sergen Yalçın. Olanı geliştirme konusunda muazzam dokunuşlar yaptı. Hem oyuncularını inandırdı hem kendisi inandı. Bunun yanına futbol zekasını ve doğru taktik seçimlerini de ekleyince ortaya lider Beşiktaş çıktı. Bu liderliğin arkasında çok da güçlü bir oyun var. Bu oyun ligi domine eder hale geldi.

Ali Gültiken'e göre ilk yarının enleri:

TAKIMI
Beşiktaş

TEKNİK DİREKTÖRÜ
Sergen Yalçın

OYUNCUSU
Vincent Aboubakar

HAKEMİ
Cüneyt Çakır

KALECİSİ
Ersin Destanoğlu

OLAYI
Beşiktaş'ın muhteşem dönüşümü



ÖMER ÜRÜNDÜL: Zirve yarışındaki Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray belirli sürelerde arka arkaya beklenmedik kayıplarla devreyi bitirdi. Ama en az kaybeden Beşiktaş olduğu için lider durumda. Futbol olarak değerlendirme yaptığımda Beşiktaş en iyi futbolu oynayan takım. Hem fizik hem de saha içi kendine has oyun modeli ile. Ama daha 20 maç var, şu andan ne olacağını tahmin etmek zor.

Ömer Üründül'e göre ilk yarının enleri:

TAKIMI
Beşiktaş

TEKNİK DİREKTÖRÜ
Sergen Yalçın

OYUNCUSU
Josef de Souza

HAKEMİ
Cüneyt Çakır

KALECİSİ
Günay Güvenç

OLAYI
Mesut'un transferi



İSKENDER GÜNEN: Sezon başındaki Beşiktaş'ın ilk yarıyı lider bitirmesi düşünülemezdi ama Sergen Yalçın oyuncuların per formanslarının artmasında büyük katkı yaptı. Sezon başı düşünülmeyen ve de ötekileştirilen; Larin, Oğuzhan ve de Ljajic'i kazanarak takım bilinciyle sahada yer alan bir ekip oluşturması, hak edilen bir liderliği Beşiktaş'a getirdi.

İskender Günen'e göre ilk yarının enleri:

 

TAKIMI
Beşiktaş

TEKNİK DİREKTÖRÜ
Abdullah Avcı

OYUNCUSU
Ekuban

HAKEMİ
Cüneyt Çakır

KALECİSİ
Altay Bayındır

OLAYI
Başakşehir'in durumu



GÜRCAN BİLGİÇ: İnişli çıkışlı periyot yaşadık. Beşiktaş'la G.Saray'ın sıkıntı çektiği ilk aylarda Alanya gözdeydi. F.Bahçe dikkat çekici oynuyordu. Sonra Sergen Yalçın ile lige bambaşka hava geldi. Yarış G.Saray ile F.Bahçe arasında geçecek diye düşünürken 4 doğru transferle Beşiktaş zirveyi aldı. Türkiye'de lig kışın başlar. Pandemi ve sıkıntılı sezon başlangıcıyla çoğu takım taşlarını yerine oturtamadı. Şimdi güçlerini, limitlerini, rakiplerinin yapabileceklerini daha iyi biliyorlar.

Gürcan Bilgiç'e göre ilk yarının enleri:

TAKIMI
Beşiktaş

TEKNİK DİREKTÖRÜ
Sergen Yalçın

OYUNCUSU
Aboubakar

HAKEMİ
Fırat Aydınus

KALECİSİ
Marafona

OLAYI
Hatayspor'un başarısı



LEVENT TÜZEMEN: Sergen Yalçın kolej havasında bir takım yarattı. Futbolcular birbirlerini severek oynuyorlar. Sergen Yalçın hiçbir oyuncusunu tartışılacak konuma getirmiyor. Futbolcular, hocalarını çok sevip saygı duyuyor, Sergen Yalçın da adaleti doğru dağıtıyor. Adaletin, sevgi ve rekabetin olduğu yerde başarı da vardır.

Levent Tüzemen'e göre ilk yarının enleri:

TAKIMI
Beşiktaş

TEKNİK DİREKTÖRÜ
Sergen Yalçın

OYUNCUSU
Aboubakar

HAKEMİ
Cüneyt Çakır

KALECİSİ
Altay Bayındır

OLAYI
Başakşehir'in önlenemez düşüşü



BÜLENT TIMURLENK: Eldeki kadrodan maksimum verim, doğru taktik, rakip analiz, rotasyon... Beşiktaş ilk yarının finalini en az verim aldığı iki adamı Adem ve Gökhan Töre'nin gol ve asistiyle kapadı, son maç rakiplere mesajdır. Beşiktaş, sezon başında hazır olmadığı dönemde verdikleri kayıplar sayesinde F.Bahçe ve G.Saray ile fark büyümedi.

Bülent Timurlenk'e göre ilk yarının enleri:

TAKIMI
Beşiktaş

TEKNİK DİREKTÖRÜ
Sergen Yalçın

OYUNCUSU
Taylan Antalyalı

HAKEMİ
Yok

KALECİSİ
Ersin Destanoğlu

OLAYI
Trabzon-Kasımpaşa (3-4) maçı sonrası iki teknik adamın da gönderilmesi.



Kaynak: Haber7 / Sabah

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Emre19 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçurun bakalim ligin ilk başlangıcında bir maç daha kayıp etseydi toz olup gidecekti. Şimdi iki üç maç arka arkaya alınca en iyi oldu. Önemli olan budan sonra ipi gogusleyip şampiyon olası gerekir... Ama çok zor.
    Cevapla
  • bjk li 3 yıl önce Şikayet Et
    lan gerzek terim kaç yıldır gs nin başında kaç şampiyonluğu var... varsın şampiyon olması adam gibi futbolu njk oynuyor
    Cevapla
  • Mırat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hacı abi ne üç maçı son dokun maç yenilgisi yok kim bilir hangi hayallerdesin
    Cevapla
  • erdem 3 yıl önce Şikayet Et
    herşey taça çıkan topun gol sayılöasıyla başladı
    Cevapla
  • yazı/yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Sergen ve hakemleri, taçtan gol, aleyhte verilmeyen kırmızı kart ve penaltılar... Masallar masallar.
    Cevapla
  • BeYzAdE 3 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre ligde hiç bir takım iyi değil.. Burada uçup kaçıyorlar ancak Avrupa arenasında adını dahi duymadığımız takımlara elenip geliyorlar..
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman şımarmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR