Milli teknolojiye iki soluklu plan

Savunma sanayii ile yüzleri güldüren teknolojik dönüşüm ‘milli teknoloji’ ile orta ve uzun vadeli politikalara dökülecek.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2018 07:31 GÜNCELLEME 23.07.2018 07:31 TEKNOLOJİ
Milli teknolojiye iki soluklu plan
Milli teknolojiye iki soluklu plan

Türkiye, önümüzdeki yıllarda teknoloji ile yakından ilgilenen bir ülke olma gayreti içinde yoğun bir çaba gösterecek. Yeni kurulan sistem kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde oluşturulan Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu bu süreçte önemli katkı sağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yakından takip edeceği kurulun konuyla ilgili yapacağı çalışmaları şöyle: Bölgesel ve küresel rekabette mukayeseli üstünlük kazandıracak alanları tespit edip bu alanlara yönelik tavsiyelerde bulunacak. Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda bilim ve teknoloji alanında politika önerileri hazırlayacak. Bilgi toplumuna ilişkin hedef ve strateji tavsiyelerinde bulunacak

ÜRÜNLE SONUÇLANAN AR-GE

 

Ar-Ge çalışmalarının özendirilmesi, teşvik edilmesi ve sonuçların ürünleştirilmesi için politika önerilerinde bulunacak. Bilim ve teknoloji alanındaki araştırma ve geliştirme politikalarının ekonomik kalkınma, sosyal gelişme ve milli güvenlik hedefleri doğrultusunda tespit edilmesi, yönlendirilmesi ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla altyapı, insan kaynağı ve diğer tüm kaynakların geliştirilmesine yönelik araştırmalar yapacak. Stratejik önemi haiz teknoloji alanlarını belirlemek için araştırmalar yapmak ve bu alanlara ilişkin öneriler oluşturacak. Teknolojik dönüşüm alanlarını tespit ederek orta ve uzun vadeli milli teknoloji politikaları öneriler hazırlayacak.

Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için araştırmalar yapacak ve öneriler oluşturacak. Sanayinin ithalat bağımlılığını azaltacak, rekabet gücünü artıracak programların hayata geçirilmesi ile sanayi ürünleri güvenliği ve denetimi politikasının ve endüstri bölgeleri kurulacak alanların belirlenmesi amacıyla çalışmalar yürütecek.

Yeni Şafak

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Mehmed 5 yıl önce Şikayet Et
    Kosgeb fena çalışmıyor ama girişimcilere daha etkin çözüm sunulmalı, örneğin yıllık 100 bin TL ye kadar vergi alınmasın. Zira şirketin sahibi evini nasıl geçindirecek.
    Cevapla
  • "Özer AÇIK 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne guzel artik hersey teknoliji Cumhurbaskanimizin himayesiyle savunma sanayiinde nasil cag atladigimiz ve harp meydanlarindaki basarilarimiz ortada Trt ye %3 elektrik payi %1 e dusurulup savunma sanayii icin %5 kesinti gelmeli ben bir vatandas olarak bunu gururla oderim etrafimiz ates cemberi hayal ettigimiz noktadan daha iyi olmamiz,lazim hersey vatanimiz icin
    Cevapla
  • Şaşkın 5 yıl önce Şikayet Et
    Devamı… Yılda üç dört defa kalite yarışması yapacaksın! Kaliteyi üretenlerden bir iki yıl vergi almayacaksın! Bak bakalım o zaman Türk Malı dünyada altın madalyalar almıyor mu? O zaman ihracat kendiliğinden uçar gider. Ne döviz sorunu kalır, ne işsizlik sorunu kalır, ne yoksulluk sorunu kalır! Türkiye süper güç olur
    Cevapla
  • Şaşkın 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok zaman çarşıdan aldığım ürünü evde kendim tamir edip kullanıyorum. Marka gömlek alıyorum. Bir gün giymeden düğmeleri düşüyor, kendim sağlamlaştırıyorum. Gece lambası alıyorum. Camı bir tarafa ampulü bir tarafa gidiyor. Silikon makinesi ile yapıştırıp kullanıyorum. Tedbiri ben söyleyeyim. Tüm üretim merkezlerine şu talimatı verip; 3 ay süre vereceksin. “Kolay para kazanma yoluna gitmeyin! Bu çok kısa sürer. AR-GE ve Halkla ilişkiler birimlerinizi kurun. Sürekli teknolojinizi ve kalitenizi artırın! Süper kalitede CE ve TESK belgeli şu kalitede ürün yapın. Yapmazsanız kapatacağım.”
    Cevapla
  • mercan 5 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR