Qualcomm'dan sektörün ilk 5G mobil platformu

Qualcomm Technologies SoC’ye entegre edilmiş 5G’li Snapdragon Mobil Platformunu Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2019 11:11 GÜNCELLEME 28.02.2019 11:11 TEKNOLOJİ
Qualcomm'dan sektörün ilk 5G mobil platformu
Qualcomm'dan sektörün ilk 5G mobil platformu

Qualcomm 5G liderliğini üzerine kurduğu Snapdragon X50, X55 ve RF Front End çözümlerini yeni 5G mobil platformuna aktararak global mobil ekosisteminin hızlı 5G adaptasyonu için ihtiyaç duyduğu esneklik ve ölçeklenebilirliği sağlayan kuruluş olma rolünü pekiştiriyor. OEM’ler Snapdragon X50 ve X55 modemlere yapılan yatırımlardan yeni birleşik 5G platformunun ticaretinin hızlandırılmasında fayda sağlayacak.

 

Qualcomm Başkanı Christiano Amon: “ARGE departmanımız ve önde gelen mobil platformlarımız telefon üreticilerinin inovatif olmasını ve büyük buluşlar geliştirmesini mümkün hale getiriyor. Çığır açan 5G çok modlu modemimizin ve aplikasyon işlenme teknolojilerimizin tekli SoC’ye entegre edilebilmesi 5G’yi dünya çapında daha geniş bölgelere yaymak ve ulaşılabilir kılmak adına atılan büyük bir adım.”

Yeni birleşik yazılım uyumlu 5G mobil platformu, yeni tanıtılan 2. Nesil 5G mmWave anten modülü ve 6GHz altı RFFE parçalarından faydalanması ve kapsamlı 5G modemden antene çözümü cihaz üreticilerinin çabuk ve düşük maliyetli 5G akıllı telefonları geliştirmeleri için yol haritası niteliğinde. 

 

2019’un ikinci çeyreğinde gelecek

Yeni birleşik Snapdragon 5G mobil platformu Qualcomm 5G Güç Tasarrufu teknolojisiyle akıllı telefonların pil ömürlerini günümüz kullanıcıların beklentilerini karşılayan noktaya taşıyor. Qualcomm 5G PowerSave aynı zamanda bu yıl tanıtılan birinci dalga 5G cihazlara güç vermesi beklenen Snapdragon X50 ve X55 5G modemlerde de destekleniyor.

Yeni birleşik Snapdragon 5G Mobil Platformu’nun ilk örneklerinin 2019’un ikinci çeyreğinde gelmesi, ticari cihazların da 2020’nin ilk yarısında raflarda yer alması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR