PlayStation 5’in çıkış tarihi ve fiyatı ortaya çıktı: İşte yeni Playstation

PlayStation 5’in çıkış tarihi ve fiyatı ortaya çıktı. Sony'nin merakla beklenen en yeni oyun konsolu PlayStation 5, ortaya çıkan Türkiye fiyatı ile hayranlarını üzecek gibi görünüyor. Tamamen değişen tasarım özellikleri ve kullanıcılarını heyecanlandıracak donanım özellikleri ile büyük ilgi uyandıran oyun konsolu, 2020 yılının son çeyreğinde meraklıları ile buluşacak. İşte tüm detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2019 15:02 GÜNCELLEME 26.11.2019 15:02 TEKNOLOJİ
PlayStation 5’in çıkış tarihi ve fiyatı ortaya çıktı: İşte yeni Playstation
PlayStation 5’in çıkış tarihi ve fiyatı ortaya çıktı: İşte yeni Playstation

PlayStation 5’in çıkış tarihi ve fiyatı ortaya çıktı. Japon teknoloji devi Sony'nin popüler oyun konsolu PlayStation 5 henüz piyasaya sürülmeden hayranlarını heyecanlandırmaya başladı. Önceki jenerasyonlarına kıyasla tasarım tarafında büyük değişimlere imza atacak olan firma, yeni özellikleri sayesinde de oyun keyfini en üst seviyelere tırmandırmayı hedefliyor.

 

PLAYSTATİON 5 NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

Sony'nin efsane oyun konsolu PlayStation 5 hakkında her geçen gün yeni bir sızıntı bilgi ortaya çıkıyor. PSErebus isimli Twitter kullanıcısının sızdırdığı bilgi ışında merakla beklenen PlayStation 5, 20 Kasım 2020 tarihi itibari ile Kuzey Amerika'da satışa sunulacak. 

 

PlayStation 5 Türkiye'de ne zaman satışa sunulacak: PlayStation 5 Kuzey Amerika'da satışa sunulduktan kısa bir süre sonra Türkiye'de de raflardaki yerini alacak.

PLAYSTATİON 5'İN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Dünya çapında sabırsızlıkla beklenen PlayStation 5'in Kuzey Amerika'da 499 dolardan satışa sunulması bekleniyor. Şayet cihaz belirtilen fiyat etiketi ile satışa sunulursa Türkiye'de 4.000 - 5.000 TL arasında fiyat etiketine sahip olacağı tahmin ediliyor.

PLAYSTATİON 5'İN ÖZELLİKLERİ!

Sony'nin en yeni oyun konsolu PlayStation 5'i AMD’nin 3. jenerasyon Zen mimarisi üzerine kurulan sekiz çekirdekli bir işlemci ile gelecek. Söz konusu işlemciye ise Radeon Navi grafik işlemcisi eşlik edecek. 

Bu güçlü donanımın yanı sıra PlayStation 5, 4K hatta 8K görüntü desteğine kadar destek verecek. Ses tarafında ise yine AMD imzalı ses çipi yer alacak. 

Yep yeni özellikleri DualShock 5 ile satışa sunulacak olan oyun konsolu, daha gelişmiş titreşim yeteneği sayesinde kullanıcılarını oyun ile daha iyi bağdaştıracak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR