Adım adım TEKNOFEST'e!

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 2019’da ziyaretçi rekorları kıran dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST için geri sayım devam ederken, sürdürülebilir enerji ile bizi çevre dostu bir dünyaya götürecek araçlar için gençlerin kıyasıya mücadelesi TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması kapsamında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2020 19:10 GÜNCELLEME 05.09.2020 19:10 TEKNOLOJİ
Adım adım TEKNOFEST'e!
Adım adım TEKNOFEST'e!

Gençlerin alternatif enerjili elektrikli araçlarını yarıştırdıkları final yarışı Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde heyecanlı anlar yaşattı. 

 

Genç yeteneklerin geleceğin çevre dostu araçlarını sergilediği heyecanlı anlara sahne olan yarış nefes kesti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank,  Kocaeli Valisi Sn. Seddar Yavuz, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı & Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Selçuk Bayraktar ve Teknofest İcra Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Sn. Hasan Mandal yarış için hazırlanan tüm takımları ziyaret ederek gençlerin çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Geleceğin araçlarını tasarlayan takımları yarış pistinden uğurladılar. Körfez Yarış Pisti’nde bugün yarışan yirmi takım için yarış startını Sn. Mustafa Varank ve Sn. Selçuk Bayraktar yaparak gençlerin heyecanına ortak oldular. 

 

Teknofest 2020 kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına Türkiye’de 81 ilden 20.197 takım başvuru yaptı. Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarına katılan 100 bin genç geliştirdikleri projeler ile geleceğin teknolojilerine hazırlanıyor. 1-6 Eylül tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde yapılan alternatif enerjili elektrikli araçlarını yarıştırdıkları yarışma Elektromobil (Batarya Elektrikli) ve Hidromobil (Hidrojen Enerjili) olmak üzere iki kategoriden oluşuyor. Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması kapsamında bugün yirmi takım yarıştı. 

FORMULA 1 PİSTİNDE ÖZEL YARIŞ

Bugün gerçekleştirilen yarışı başlatmadan önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank gençlere bir sürpriz yaparak 6 Eylül Pazar günü onlara Formula 1 pistinde özel gösteri yapacakları müjdesini verdi.   Öğrencilerin aylardır emek verdiği ve geleceğin araçlarını tasarladıkları nefes kesen yarışların sonunda özel bir gösterim olarak 6 Eylül Pazar Günü (Yarın) İstanbul Park Tuzla Formula 1 Pistinde saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

#MilliTeknolojiHamlesi sloganı ile yola çıkan ve Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde; Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerinin destekleriyle 24-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde  gerçekleştirilecek. 

Bugün Yarışan Takımlar;

Çukurova Üniversitesi Çukurova Elektromobil Takımı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Subu Tetra

Kastamonu Üniversitesi Atabeygazi

Yozgat Bozok Üniversitesi Beem

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Otobil

Harran Üniversitesi Harran Tech Team

Bursa Teknik Üniversitesi Hacıwatt Elektromobil

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Fen Racing Team

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Duscart

Karadeniz Teknik Üniversitesi K-Tech Team H

Yıldız Teknik Üniversitesi Alternative Energy Systems Society (Aesk) E

Ankara Üniversitesi Hidroket

Bursa Teknik Üniversitesi Elektronomi

Çukurova Üniversitesi Çukurova Hidromotive

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Milat 1453 Elektromobil Ar&Ge Topluluğu

Pamukkale Üniversitesi Atay

Yıldız Teknik Üniversitesi Alternative Energy Systems Society(Aesk) H

Altınbaş Üniversitesi Eva Team

Karadeniz Teknik Üniversitesi K-Tech Team E

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akümobil 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR