Huawei Mate 40 işlemcisinde sürpriz gelişmeler yaşanabilir

Huawei, işlemci üreticisi TSMC firmasıyla anlaşmasının ABD ambargosu nedeniyle ortadan kalkmasına direniyor. Huawei Mate 40 modelinin tanıtımı sonrasında işlemci tarafında yeni çözümler bulabilmek için akıllı telefon pazarında ivme yakalamayı hedefliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.09.2020 10:47 GÜNCELLEME 17.09.2020 10:47 TEKNOLOJİ
Huawei Mate 40 işlemcisinde sürpriz gelişmeler yaşanabilir
Huawei Mate 40 işlemcisinde sürpriz gelişmeler yaşanabilir

Çin merkezli en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei, ABD ambargoları sonrası zor günler yaşıyor. Ancak şirket içinden paylaşılan bilgilere göre Huawei Mate 40 çok yakında tanıtılacak. Cihazın işlemcisinin de Kirin 9000 olacağı kulislerde dolaşıyor. 

 

Firmanın içinden gelen bilgilere göre ise bu işlemci 5nm işlemci mimarisine sahip ve entegre 5G modem ile birlikte geliyor. Kaynaklara göre bu işlemci Mate 40 Pro için kesin olarak kullanılacak. İşlemci tedariğinde yaşanabilecek sorunlar ise Mate 40 için farklı bir işlemcinin kullanılmasına neden olabilir.

Tahminler Huawei’nin TSMC ile olan anlaşma sona ermeden bu işlemcileri ürettirip teslim aldığı yönünde. Ancak bu anlaşmanın sürpriz bir şekilde bitmiş olması nedeniyle firmanın elinde Huawei Mate 40 Pro ve Mate 40  için yeterli miktarda Kirin 9000 olup olmadığı bilinmiyor. Bir tahmin ise Eylül başında ortaya çıkan Kirin 9000E işlemcisinin Mate 40 için kullanılabilme ihtimali.

 

Bu işlemcinin özellikleri bilinmese de, 5nm mimarisine sahip olmadığı düşünülüyor. Kısacası Huawei Mate 40 Pro ve Mate 40 arasında beklenenden çok daha fazla performans farkı yaşanabilir. Ancak bu işlemcinin orta seviye telefonlar ya da Lite için de kullanılma ihtimali de var. 

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR