Virüsü elektrikle öldüren maske geliştirildi

Hava ve temas yoluyla bulaşan Covid-19’dan korunmak için hepimiz maske takmaya başladık. Milyonlarca kişinin kullandığı maskeler artık zorunlu hale getirildi. MIT araştırmacıları elektrikle çalışan ve virüsü öldürdüğünü iddia edilen bir maske geliştirdi. Elektrikli maske yaydığı sıcaklık sayesinde virüsten koruyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2020 15:50 GÜNCELLEME 23.10.2020 15:57 TEKNOLOJİ
Virüsü elektrikle öldüren maske geliştirildi
Virüsü elektrikle öldüren maske geliştirildi

MIT İnternet sitesinde yayımlanan makalede söylendiği kadarıyla ilginç bir maske geliştirildi. Mühendisler, koronavirüsü filtrelemek ve etkisiz hale getirmek için ısıtılmış bir yüz maskesi fikrine başvurdu. Yeniden kullanılabilir şekilde tasarlanan bu maske, pil ile çalışabiliyor ve yalıtkan neopren ile çevrelenen ısıtılmış bir bakır ağı bünyesinde barındırıyor.

 

 

Bakır ağ içeriği elektrikle maskeyi ısıtarak virüsü öldürüyor

 

 

Araştırmacılar, ısıtılmış bir bakır ağ içeren maskeler yapmayı hedefliyor. Maskeyi takan kişi nefes alıp verirken, hava ve havanın içinde yer alan virüsler yüksek sıcaklıklar tarafından yavaşlatılıyor ve etkisiz hale getiriliyor. Araştırmacılar, böyle bir maskenin sağlık uzmanları için ve kalabalık bir otobüs gibi sosyal mesafenin elde edilmesinin zor olduğu durumlarda insanlar için yararlı olabileceğini söylüyor.

MIT’de Carbon P. Dubbs Kimya Mühendisliği Profesörü Michael Strano maske için: “Bu tamamen yeni bir maske konsepti, çünkü öncelikle virüsü engellemiyor. Aslında virüsün maskeden geçmesine izin veriyor, ancak yavaşlatıyor ve etkisiz hale getiriyor ”diyor.

Yayımlanan makale bilimsel veya tıbbi uzmanlar tarafından hakem incelemesine tabi tutulmamış hali, ancak kısa süre içinde maske makalesinin incelenmesi bekleniyor.

KAYNAK : shiftdelete, Haber7
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu ,insanlar maskenin normalini nefesin verdiği sıcaklıktan bunalıp çene altına indiriyor,bide ısı veren maske düşünün ,bide nefesin verdiği sıcaklık,kim takabilir o maskeyi,anca karakışta soğuk havalarda belki.
    Cevapla
  • TONTON 3 yıl önce Şikayet Et
    Normal maske takmıyor millet bu vakırı mı takacak
    Cevapla
  • çabukgit 3 yıl önce Şikayet Et
    corona bahane maske vs satışları şahane.Dünyayı yönetenler işte böyle servetlerine servet katıyor.
    Cevapla
  • Cumali 3 yıl önce Şikayet Et
    saçma adana nın sıcagında ölmediyse sıcak bahane
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık ya sürekli sıcak hava tenefüs etmek ne kadar gerçekçi. Onun yerine İyonize edilmiş gümüş ipliklerden örme maske yapılsın ne virüs ne bakteri taşır.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    o zaman kim hasta olacak ve ölecek ya da aşı bulununca kime satacaklar di mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR