Popüler oyun tekrar iPhone'lara dönüyor

Epic Games ve Apple arasında geçtiğimiz aylarda büyük bir anlaşmazlık yaşanmıştı. Oyun içi ödemeler konusunda yaşanan anlaşmazlık sonucu Fortnite tüm iOS cihazlardan kaldırılmıştı. Ancak son bilgilere göre Fortnite'ın Nvidia aracılığıyla iPhone'lara dönmesi muhtemel.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2020 15:13 GÜNCELLEME 06.11.2020 15:13 TEKNOLOJİ
Popüler oyun tekrar iPhone'lara dönüyor
Popüler oyun tekrar iPhone'lara dönüyor

Apple, Fortnite’ın üreticisi Epic ile oyunun AppStore’dan kaldırılmasının ardından yasal bir mücadeleye girişmişti. Ancak BBC, iPhone ve iPad sahiplerinin yakında bir bulut hizmeti aracılığıyla Fortnite’ı yeniden oynayabileceklerini keşfetti. Ayrıca Apple, oyunun bu şekilde oynanması halinde satılan bazı öğelerden pay da alamıyor.

 

Nvidia şu anda Mac, Windows, Android, ve Chromebook için resmi olarak GeForce desteği sunuyor. Firma resmi olarak bu hizmeti iOS’a getirdiğini duyurmasa da sene sonuna kadar açıklaması bekleniyor. Bununla birlikte Nvidia’nın Apple cihazlarına sunulan oyunlar listesinden Fortnite’ı çıkarması da ihtimaller arasında yerini koruyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında oyun GeForce Now’ın Android sisteminden kısa süreliğine kaldırılmıştı. Firmanın sözcüsü ise konuyla ilgili, “Nvidia hizmete gelen yeni müşteriler veya habersizce platformlarda yayınlanmış herhangi bir oyunun kullanılabilirliği hakkında yorum yapmıyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

İki firma arasındaki olaylar, Epic’in Apple’ın oyun içindeki satın alınabilir öğelerden aldığı yüzde 30 komisyonu rekabete aykırı bulmasıyla başlamış, Apple’da bunun üzerinde oyunu platformlarından kaldırmıştı. İki firma arasındaki davanın çözülmesinin yıllar alabileceği ifade edilirken, davada sunulan bilgiler Fortnite’ın iOS platformunda 116 milyon kullanıcısı olduğu ve bunların 73 milyonunun sadece Apple işletim sistemi aracılığıyla oyunu oynadığını gösteriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR